62 tona stočne hrane poslano iz Međimurja u Slavoniju

Danas u četvrtak nakon 8 sati iz Preloga prema Đakovu krenulo je 50 tona stočne hrane na među kojima se između ostalog nalazilo 62 bale sjenaže, 40 bala sijena i 10 kartona zelja. Udruga proizvođača mlijeka Međimurja na čelu sa Igorom Rešetarom i tajnikom Bojanom Kolarićem organizirala je prikupljanje hrane od brojnih farmera donatora te odvoz u Slavoniju, točnije do Đakova gdje će se pomoć dostaviti Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji Đakovo koja će je rasporediti na tri farme.
 
Ujutro se i kod preloških farmera tovarila roba za pomoć životinjama u Slavoniji (Foto: Matija Novak)
Robu brojnih donatora iz Međimurja prevoze tri kamiona, dva tegljača poduzeća Vlado d.o.o. iz Domašinca s vozačima Srećkom Rebernikom te Mariom Kovačićem te kamion s prikolicom Padiss Horvat d.o.o. s vozačem Mariom Matulinom. Na put su zajedno s njima vlastitim prijevozom krenuli i inicijatori iz Udruge proizvođača mlijeka Međimurja Božidar Erdelji, Vlado Šalković, Ivan Perko te Igor Rešetar.

Tvornica stočne hrane d.d. Čakovec u srijedu je poslala financijsku pomoć te 12 tona hrane za svinje s poplavljenih područja u istočnoj Slavoniji. Roba je poslana u Komletince gdje će u organizaciji Kriznog stožera Komletinci i Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije biti raspoređena po stajama gdje je smještena stoka. Navedeni krizni stožer vodi brigu o životinjama smještenim na području naselja Komletinci, Otok i Nijemci – imaju oko 500 komada prasadi i 1500 svinja. 
 

Pomoć iz Međimurja za Slavoniju krenula se diljem Međimurja skupljati od ponedjeljka 19. svibnja, a traje još uvijek. Gdje možete i Vi predati pomoć provjerite klikom ovdje.

Novčane donacije mogu se uputiti na sljedeće načine:

Uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11(6,25 kn, PDV uključen), on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.
Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada. Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X (račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije