Prelog u znaku jagoda: U čast slasnom voću organizirali festival

Unatoč nešto lošijem vremenu, građani su došli pogledati Festival jagoda u Prelogu i kušati to ukusno voće, slastice i sokove.

Desetak izlagača okupilo se na Festivalu jagoda koji je na Trgu slobode u Prelogu organizirala Turistička zajednica Grada Preloga. Osim proizvođača jagoda, na Festivalu su slastice pokazali i ponudili na kušanje ugostitelji s područja Grada, učenici Srednje škole Prelog sa svojim nastavnicima, te proizvođači kolača, javlja Prelog.hr.

– Jagode su dobro rodile, ukusne su, a sad ih samo treba prodati – kažu proizvođači, koji pozdravljaju organizaciju Festivala. Štand je imala i Udruga slijepih Međimurske županije sa svojim partnerima iz Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije i Udruge osoba sa mentalnom retardacijom Međimurske županije, u sklopu EU projekta “Bolja integracija u Međimurju”. Skupljali su se dobrovoljni prilozi. Izlagače je obišao i snjima popričao zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Jagoda se svrstava u najomiljenije voće kako kod male djece, tako i kod onih najstarijih. Priča o životu svakog grma, kao i ploda na njemu ubranog, vrlo je zanimljiva i sadrži puno stranica. Neke od njih nisu još ni napisane, iako je jagoda u svijetu prisutna već stoljećima.

Njeni plodovi pružaju užitak milijunima ljudi koji ih konzumiraju te osim lijepog izgleda i odličnog okusa jagoda sadrži čitav niz hranjivih sastojaka koji pozitivno djeluju na zdravlje čovjeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije