Na Trgu Republike u Čakovcu: Dan plave vrpce uz cvijetove irisa

Oko 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkrije simptome karcinoma debelog crijeva. Upravo zbog navedenog podatka, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec, klub ILCO, 31. svibnja će na Trgu Republike u Čakovcu, u vremnu od 10 do 12 sati, obilježiti Dan plave vrpce.

Tom će prigodom prolaznicima dijeliti cvjetove irisa, uz mogućnost simboličnih donacije građana koji to žele. Akcija se organizira kako bi se građani upoznali s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Tom će se prigodom dijeliti i letci s informacijama o raku debelog crijeva, kao i klubu ILCO koji djeluje unutar Županijske lige.

U sklopu ove akcije, građani će na štandu moći kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ”Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2014.”, a koja će se već šesti put održati 5. lipnja 2014. u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kn, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.

– Pozivamo sve građane da se aktivno uključe u ovu akciju i svojim sudjelovanjem doprinesu njenom što boljem uspjehu! Zahvaljujemo na Vašem doprinosu borbi protiv raka u Međimurskoj županiji! – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije