Najavljujemo simpozij na temu “Obrazovanje ranjivih skupina”

Centar za socijalnu skrb Čakovec u suradnji s partnerima Osnovnom školom Orehovica i udrugom za obrazovanje Roma UZOR, organizira simpozij na temu “Obrazovanje ranjivih skupina” koji će se održati 22. svibnja 2014. s početkom u 10 sati u dvorani Zgrade Scheier u Čakovcu.

Simpozij se organizira u sklopu projekta “Gastrostart” čiji su ciljevi promocija socijalnog uključivanja dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalne pomoći preko potpore njihovom ulasku na tržište rada, odnosno povećati konkurentnost korisnika i pripremiti ih za ulazak na tržište rada obrazovanjem i stjecanjem novih znanja i vještina za poslove pomoćnog kuhara. Projekt je financijski podržan od strane EU kroz program IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala.

Govornici na simpoziji i teme koje će oni predstaviti su slijedeće: Goran Lapat, Učiteljski fakultet: Funkcionalna pismenost Roma, Dragica Benčik i Dinka Žulić, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec: Stjecanje životnih vještina djece i mladih s većim teškoćama u razvoju, Gina Kosanović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta: Odgoj i obrazovanje pripadnika romske nacionalne manjine i Mario Zamuda, Pučko otvoreno učilište Čakovec: Obrazovanje odraslih – romski pomagači.

Predviđeno trajanje simpozija je do 14 sati, a za sudionike će u pauzi biti osigurano osvježenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije