Vinoljupci! Počinje URBANOVO – praznik međimurske vrhunske kapljice

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića danas (petak), 16. svibnja 2014., u Štrigovi će od 12 sati započeti Dani vina u Županiji Zrinskih – Urbanovo 2014.

Svečanim otvorenjem u 13 sati započet će 6. Festival Pušipela te će Štrigova postati mjesto susreta svih eminentnih proizvođača vina i vinarske opreme, poljoprivrednih proizvođača, poduzetnika, tradicijskih obrtnika, te postaje medij za upoznavanje gospodarskih subjekata s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme. Organizirane su mnogobrojene prezentacije, stručni skupovi, vinske radionice i gastro show.

Tijekom Festivala pušipela možete od 12 sati do 20 sati za jednodnevnu ulaznicu od 70 kuna u festivalskoj dvorani uz međimurska vina konzumirati vina Slavonije, Baranje, Mađarske, Gradišća i Slovenije,a uz jednodnevnu ulaznicu dobivate Urbanovu čašu za degustaciju vina. Prvi dan Festivala Pušipela završava koncertom Darka Domjana.

Drugi dan festivala Pušipela je subota 17. svibnja 2014. Od 12 do 20 sati nastavlja se 6. Festival Pušipela uz brojne radionice, a subotnji dan završava koncertom grupe Latino.

U nedjelju 18. svibnja 2014. od podneva do 20 sati također možete uživati u vinima uz brojna stručna predavanja a dan će završiti koncertom Vladimira Kočiša Zeca. Cijena jednodnevne festivalske ulaznice iznosi 70 kuna uz što dobivate prigodnu čašu za kušanje svih izloženih vina. Sva tri dana se pod šatorom uz dvoranu održava Sajam vinske i vinogradarske opreme.

Idućeg vikenda, 23. i 24. svibnja 2014., održavaju se Dani otvorenih podruma. U tim danima svi gosti i posjetitelji Međimurske vinske ceste mogu uživati u 20-tak ugodno uređenih kušaonica ponajboljim međimurskih vinara. Turistička Zajednica Međimurske Županije osigurava 23. i 24. svibnja Urbanovo bus koji od 12 do 24 sati po voznom redu obilazi od Toplica Sv. Martin i svaka 2 sata je kod pojedinog vinara koji je taj dan otvoren. Svi koji imaju smještaj tih dana u Međimurju voze se gratis, a ostali plaćaju 20 kuna po danu.

Blagdan Sv. Urbana (zaštitnika vinara) obilježava se 25. svibnja 2014. uz svetu misu nakon koje je organizirana vinska veselica s vinskim igrama i bogatim kulturno – zabavnim programom.

Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u kuriji Terbotz gdje ugledni gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama našeg kraja, a na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca pušipela lanjske berbe. Riječ je o najbolje ocijenjenom pušipelu i za svakog vinara je čast da upravo njegov proizvod bude taj kojim će se označiti početak izlaska na tržište s ovom međimurskom autohtonom sortom vina.

Uz 15-godišnju tradiciju održavanja Urbanovo predstavlja jednu od najvećih gospodarsko – turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske. U organizacijskom smislu, najveći obol daju Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, kao strukovna udruga i Međimurska županija.

Dođite, osjetite Međimurje, okusite URBANOVO!

www.urbanovo.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije