ŠTRIKAM u Štrigovi: Nedjeljno popodne u znaku komedije i smijeha

Članovi KUD-a “Sveti Jeronim” iz Štrigove nastavljaju s aktivnim radom pa su u nedjelju, 11. svibnja u Društvenom domu organizirali ŠTRIKAM – popodne komedije u Štrigovi.

U prepunoj dvorani Društvenog doma nastupili su članovi Kazališne družine “Štolcer” iz Čakovca s predstavom “Tarzan i svinja na posljednjoj večeri”, autorice Kristine Štebih te u režiji Dejana Buvača.

Nakon njih predstavila su se djeca iz Područne škole Stanetinec s predstavom “Lisica i roda”. Domaćini priredbe, članovi KUD-a “Sv. Jeronim” izveli su predstavu Vinka Novaka “Velika tajna” u režiji Ivana Novaka.

Predstava je ove godine na KAM-u u Prelogu osvojia nagradu za najbolji amaterski tekst, te priznanje za kolektivnu igru. Između predstava predstavili su se mladi klavijaturisti koje je za nastup pripremio Matej Ščavničar. Nastupili su: Ida Trstenjak, Antonija Šajnović, Magdalena Žižek, Gabriel Šajnović i Rahela Perčić.

Posjetitelji su se također mogli okrijepiti štrigovskim vinom i pecivima. Cijelo popodne u Štrigovi se mogao čuti smijeh i pljesak kojima su gledatelji nagrađivali dramske družine. Nagrada štrigovskim kulturnjacima za trud i ljubav koju ulažu u promicanje kulturne baštine svakako je dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije