Na krajnjem istoku Međimurja održana Smotra vatrogasnih vozila

Vatrogasna zajednica područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija u nedjelju 11. svibnja, u sklopu Mjeseca zaštite od požara, organizirala je Smotru vatrogasnih vozila na način što su glavnim ulicama tih naselja prošla gotovo sva vatrogasna vozila kojima društva raspolažu.

U mimohodu vozila uz spomenuta društva, sudjelovao je i DVD Donji Mihaljevec. Iz Kotoribe su vozila u koloni i brzinom od 40 km/h krenula u smjeru Donjeg Vidovca i Svete Marije, a potom Donjeg Mihaljevca gdje su skrenuli na cestu uz kanal HE Dubrava kako bi došli do Donje Dubrave.

U koloni je bilo jedno zapovjedno, šest kombi vozila, jedno tehničko, jedna autocisterna i četiri navalna vatrogasna vozila. Jedna od posebnosti ove smotre je da se u svakom mjestu kolona vozila zaustavlja kako bi uključili vatrogasne sirene i na taj način izazvali pozornost javnosti.

– Na ovaj način našim mještanima želimo pokazati s kakvom opremom raspolažu društva te im uliti povjerenje u slučaju nepredvidivih situacija – rekao je Andreas Lisjak, predsjednik VZP spomenutih općina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije