Dječji pjevački zbor “Maleni” iz Preloga osvojio srebrnu plaketu

Dječji pjevački zbor “Maleni” Doma kulture Grada Preloga i ove je godine postigao veliki uspjeh.

Plasirao se na 57. glazbene svečanosti Hrvatske mladeži, državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije te Grada Varaždina, održano 7. i 8. svibnja 2014. godine u Varaždinu.

Na natjecanju je sudjelovalo 40 zborova iz cijele Hrvatske, a pjevački zbor “Maleni” je u svojoj kategoriji osvojio srebrnu plaketu. Ovo priznanje je vrlo značajan uspjeh jer su “Maleni” nakon sedmogodišnjeg predanog rada i postepenog rasta u broju članova, a posebice u kvaliteti zborskog muziciranja uspjeli doseći visoki cilj, odnosno sudjelovati na natjecanju uz najbolje zborove Republike Hrvatske.

Pjevački zbor “Maleni” uvježbala je profesorica glazbe Jasmina Malek Križanec uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota. Raspjevani klinci iz Preloga tokom svih godina nastupaju na gotovo svim gradskim manifestacijama, u ljetnim mjesecima se uključuju u ljetne radionice, a protekle godine su povodom  blagdana sv. Nikole pripremili i novi mjuzikl.

Zbor trenutno broji više od 60 pjevača koji su podijeljeni u dvije dobne skupine.

Najnovije