Jagode imaju svoj Festival i to onaj u Prelogu 17. svibnja

Turistička zajednica Grada Preloga organizira Festival jagoda koji će na prostoru ispred Doma kulture (Trg Slobode) u Prelogu održati u subotu 17. svibnja 2014. godine s početkom u 9 sati.

Na Festivalu će se predstaviti učenici Srednje škole Prelog sa slastičarskim proizvodima i napitcima, Hotel Panorama, Pizzeria Rosa, Gradska kavana Lovac, restoran Prepelica, radionica kolača Monika iz Ivanovca, Ekos Pekarnica d.o.o., caffe bar Forum Prelog, Udruga slijepih Međimurske županije, sa partnerima; Udruga gluhih i nagluhih Međimurske županije i Udruge osoba sa mentalnom retardacijom Međimurske županije i EU projekt Bolja integracija u Međimurju -BIM.

Jagoda se svrstava u najomiljenije voće kako kod male djece, tako i kod onih najstarijih. Priča o životu svakog grma, kao i ploda na njemu ubranog, vrlo je zanimljiva i sadrži puno stranica. Neke od njih nisu još ni napisane, iako je jagoda u svijetu prisutna već stoljećima, no u Prelogu će se jagoda pojaviti na štandovima gdje će se ispisati nova stranica pod nazivom Festival jagoda.

Njeni plodovi pružaju užitak milijunima ljudi koji ih konzumiraju te osim lijepog izgleda i odličnog okusa jagoda sadrži čitav niz hranjivih sastojaka koji pozitivno djeluju na zdravlje čovjeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije