U Goričanu se sjetili vojno redarstvene operacije “Bljesak”

Općina Goričan i Klub ratnih veterana 54. samostalne pješačke bojne iz Goričana u srijedu 30. travnja organizirali su obilježavanje 19. Obljetnice vojno – redarstvene operacije “Bljesak”, kojem su se odazvale brojne udruge i učenici osnovne škole Goričan sa svojim profesorima.

Uz intoniranje državne himne i odavanje počasti, minutom šutnje svim palim u obrani Hrvatske, prigodnim govorima obratili su se branitelji i učenici osnovne škole Goričan.

Vojno redarstvena akcija “Bljesak”, kojom je nakon gotovo četverogodišnje okupacije oslobođena zapadna Slavonija, počela je prije 19. godina na prvi dan svibnja napadom Hrvatske vojske i specijalne policije na južni i središnji dio zapadnoslavonskog okupiranog teritorija iz smjera Novske i Nove Gradiške.

U akciji oslobađanja zapadne Slavonije poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. Vojno redarstvena operacija “Bljesak” prethodila je operaciji “Oluja” koja je slijedila nakon tri mjeseca, čime je Hrvatska pokazala odlučnost da uspostavi državno-pravni poredak na cijelom svom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije