VUM organizira jednodnevnu radionicu o volontiranju

Volonterski ured Međimurja poziva sve volontere/ke na jednodnevnu radionicu o volontiranju. Kako aktivnije participirati u društvu, što su to politike za mlade, kako sudjelovati u procesima donošenja odluka, što je volontiranje, kako se gradi mir, što je nenasilna komunikacija, timski rad, interkulturalnost, europsko građanstvo i još mnogo toga bit ćete radionice.

Voditeljica radionice je Ana Preveden iz Mreže mladih Hrvatske. Mreža mladih Hrvatske svoje ciljeve ostvaruje kroz umrežavanje, zagovaranje, dijalog i partnerstva, javno djelovanje, informiranje i neformalno obrazovanje, istraživanja i izdavaštvo.

Temeljni su ciljevi Mreže mladih Hrvatske kao resursne organizacije: osvještava mlade za aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvu kroz umrežavanje i osnaživanje organizacija mladih i pojedinaca; suoblikuje i zagovara donošenje i provedbu kvalitetnih politika za mlade na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini te prava i potrebe mladih stavlja u fokus javnog interesa; doprinosi razvoju civilnog društva kroz sudjelovanje u oblikovanju i provedbi politika razvoja civilnog društva.

Cilj radionice je potaknuti sudionike na samoorganizaciju i aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici. Radionica se održava u subotu 10. svibnja 2014. od 11 do 17 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT u Čakovcu (Dr. Ivana Novaka 38, zgrada Starog hrasta, prvi kat). Broj sudionika je ograničen, za sve sudionike osigurani su materijali za rad i osvježenja.

Sudionici koji se prijave prvi, imaju prednost pri sudjelovanju te sudionici koji još do sada nisu sudjelovali na radionicama o volontiranju. Molimo vas da svoju prijavu (ime i prezime te eventualno iskustvo sudjelovanja na ovakvoj ili sličnoj radionici) pošaljete do 6. svibnja 2014. do 12 sati na email: vum@actnow.hr.

Volonterski ured Međimurja je program koji zajednički provode udruga Autonomni centar – ACT i Grad Čakovec, a provodi se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije