Crveni križ razveselio bolesnu djecu i potrebite žitelje Međimurja

Djelatnici i aktivisti Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Čakovec posjetili povodom Uskrsnih blagdana Dječji odjel Županijske bolnice Čakovec. Kao i svaki puta do sada, za malene bolesnike pripremili su prigodni program u kojem je sudjelovala plesna skupina Vivona iz Čakovca.

Plesna 1 (Mali zeleni), Anja Radiković i Anamarija Podgorelec razveselili su male bolesnike svojim nastupom, a Dječjem odjelu poklonili su bojice, bojanke, dvd-e. GDCK Čakovec tom je prigodom Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec darovalo dva dječja inhalatora, vlažne maramice, a djeci slatkiše. Osim posjete malenim bolesnicima, GDCK Čakovec povodom Uskršnjih blagdana podijelilo je 430 prehrambeno – higijenskih paketa za potrebite žitelje Međimurske županije.


Projekt “Da znanju, da životu” ide na državno natjecanje

Pošto je ovaj period određen za školska natjecanja, GDCK Čakovec bilo je pozvano kao gost na prvu Međužupanijsku smotru iz građanskog odgoja. Na smotru ih je pozvala Gospodarska škola Čakovec. Učenici Helena Zdolec, Paula Mesarek, Filip Golub i Filip Paler, pod mentorstvom Patricije Topolnjak, prof., predstavili su projektom “Da znanju, da životu”.

Cilj njihovog projekta je da se prva pomoć ponovo uvede u sve škole kao obavezan predmet. Odabirom teme, te samom prezentacijom oduševili su žiri koji ih je predložio za državno natjecanje.


Tečaj za vatrogasce

Vatrogasci su vrlo često prvi na mjestu nesreće, te se nađu u nezavidnom položaju, kada je, osim gašenja požara, potrebno pružiti i prvu pomoć unesrećenima. Tako je ovih dana GDCK Čakovec organiziralo dva tečaja prve pomoći za pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava. Tečaj je održala Alenka Novak zajedno sa Hrvojem Novakom, koji su oba dvoje dugogodišnji volonteri GDCK Čakovec.

Jedan tečaj održan je u Čakovcu gdje su prisustvovali vatrogasci iz Čakovca, Selnice, Pribislavca, Strahoninca, Šenkovca, Knezovca, a drugi je održan u Prelogu za vatrogasce iz Preloga, Podbresta, Cirkovljna, Donjeg Mihaljevca… Pojedinim vatrogascima ovo je bio “prvi susret” sa prvom pomoći, dok su ostali obnovili svoje znanje i vještine u pružanju prve pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije