Limena glazba Belica održala koncert u Kotoribi

KUD Kotoriba na Uskrsni ponedjeljak 21. travnja bio je organizator i domaćin koncerta na kojem su se kotoripskoj publici predstavili članovi Limene glazbe iz Belice. Koncert je održan u Domu kulture, a gostima iz Belice poslužio je kao generalna proba uoči odlaska na Međunarodno natjecanje puhača koje će se ovog vikenda održati u Splitu.

S radom u novijem sastavu započeli su 1986. godine, a u svojim redovima okupljaju 65 svirača. Dirigent im je prof. Danijel Požgaj. U jednosatnom programu koji je bio sastavljen od dva dijela, odsvirali su skladbe s kojima će se predstaviti u Splitu te uvijek rado prihvaćene polke, valcere, marševe…

Publika je nije krila oduševljenje, pa su komentari bili poput ovog: “Srce mi je nakon koncerta radosno, a duša ispunjena.” Na gostovanju im je u ime domaćina zahvalio Vinko Horvat koji je istaknuo prijateljsku dugogodišnju suradnju.

Kao predsjednik novoosnovane udruge Puhački orkestar Općine Kotoriba rekao je da su ovim koncertom željeli motivirati zainteresirane svih dobnih struktura da se nakon što dožive ljepotu ovakve glazbe, priključe u rad budućeg kotoripskog orkestra. Vjeruje da će ovaj koncert biti dobar poticaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije