Udruga tjelesnih invalida Međimurja organizira radionice o volontiranju

Udruga tjelesnih invalida Međimurja u sklopu svog projekta “Ja volontiram – a ti?” organizira radionice o volontiranju. Radionica o volontiranju za i sa osobama s invaliditetom provesti će se za 2 grupe sudionika/ca – prva grupa u srijedu 30. travnja od 8 do 13 sati, a druga 17. svibnja u subotu od 8 do 13 sati u prostoriji Udruge tjelesnih invalida Čakovec, na adresi Perivoj Zrinskih 1, Čakovec.

U sklopu projekta organizirat će mnoge akcije poput Dana otvorenih vrata Udruge, kućne posjete članovima/icama Udruge, kreativne radionice, druženje članstva, izdavanje novog broja časopisa Udruge “Listek”, a u kojima će aktivno sudjelovati volonteri/ke koje će educirati na ovim radionicama.

Pozivaju sve zainteresirane od 18 do 35 godina starosti koji bi se u Udruzi željeli angažirati i svojim znanjem i vještinama doprinijeli volonterskim aktivnostima za djecu i odrasle osobe s invaliditetom, da se prijave na radionicu na kojoj će naučiti sve o volontiranju, specifičnostima volontiranja sa osobama s invaliditetom te o organiziranju javnih akcija i kampanja.

Radionicu provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje je besplatno. Broj sudionika edukacije je ograničen, troškove izvođenja radionice, radne materijale i osvježenje osigurava Udruga tjelesnih invalida Međimurja. Nakon edukacije, educirani volonteri/ke će surađivati zajedno sa vodstvom Udruge u organizaciji i provedbi navedenih aktivnosti kao članovi/ce našeg volonterskog tima.

Opći cilj projekta “Ja volontiram – a ti?” je razvijanje svijesti o važnosti volonterskog rada kod mladih Međimurske županije, njihovo uključivanje u volonterski rad s osobama s invaliditetom, te cjelokupni razvoj lokalne zajednice kroz volontersko uključivanje mladih, a financira ga Regionalna zaklada za lokalni razvoj – ZAMAH.

Volonterima/kama Udruga omogućava besplatno sudjelovanje na dodatnim edukacijama, a sve volonterske aktivnosti (kao i edukacije) upisuju se u volontersku knjižicu koju vam izdaju. Prijave su otvorene do 28. travnja 2014. za prvu edukaciju i do 15. svibnja 2014. za drugu edukaciju. Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je popuniti prijavnicu klikom ovdje.

Iz Udruge vas pozivaju da postanete dio njihovog volonterskog tima, te da kroz ovaj program zajedno promovirate važnost volontiranja i unaprijedite razvoj svoje lokalne zajednice.

Udruga tjelesnih invalida okuplja osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije i djecu s teškoćama u razvoju, a svrha djelovanja je pomoć u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, kao i pomoć u njihovoj socijalizaciji.  Posebna misija udruge je izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom te njihovo ravnopravno i aktivno sudjelovanje u zajednici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije