M. Subotica: Održana Skupština najbrojnijeg lovačkog društva u Međimurju

Lovačko društvo Prepelica iz Male Subotice protekle godine poslovalo je pozitivno. Ostvareni su prihodi u visini od 118 tisuća kuna i rashodi u iznosu od 73,5 tisuće kuna, a sa 74 člana najveće su društvo u Međimurskoj županiji, priopćili su na redovnoj godišnjoj Skupštini društva održanoj u Lovačkom domu u Palovcu.

Predsjednik LD Prepelica Josip Katanović istaknuo je kako je protekle godine nažalost došlo do 14 slučajeva naleta automobila na srneću divljač te je zabilježen jedan nalet na zeca, a 16 komada srneće divljači nađeno ja na zamkama. Pronađeni su tragovi koža i ostaci dijelova životinja, pa se smatra da je još 20 komada skinuto s zamki od strane krivolovaca koji su vjerojatno divljačinu dalje preprodali. U lovištu su pronađene i lešine tri srne, po dva srnjaka i zeca te jedna košuta. Problema naleta na divljač veliki je problem za brojna društva jer u brojnim slučajevima sudovi njih terete za naknadu štete.

Na Skupštini je istaknuto kako se smatra da je krivolov odnio oko 50 grla srneće divljači čime je društvo znatno oštećeno. LD Prepelica protekle godine nije kupila ni jedan komad fazanske divljači, sve je u lovištu iz prirodnog uzgoja uz mjere redovne prihrane divljači i brige o staništu.


Mladen Lacković
, član Upravnog odbora Lovačkog društva Prepelica istaknuo je kako se društvo može podičiti time da su kod njih između ostalog legalizirani svi građevinski objekti u vlasništvu lovačkog društva, ishođena je dozvola za civilno strelište u Palovcu, čime je ono jedino u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u ishođenju je i lokacijska dozvola koja će omogućiti sudjelovanje na natječajima u Europskim strukturnim fondovima za ruralni razvoj – razvoj kontinentalnog turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije