Međimurski tehničari uspješni u Primoštenu

U Primoštenu je od 2. do 4. travnja održano 56. državno natjecanje mladih tehničara i 2. smotra mladih poduzetnika. Na natjecanju se okupilo više od 500 sudionika, od kojih je bilo 257 natjecatelja mladih tehničara i 14 mladih poduzetnika, ukupno 271 učenik. Učenici su se natjecali u trinaest područja natjecanja, tako da su trebali pokazati kompetencije iz znanja, izrade zadane tehničke tvorevine i obrane rada. Međimursku županiju predstavljalo je 15 učenika.

Najuspješniji i ujedno pobjednik 2. smotre mladih poduzetnika Hrvatske na temu “Izrada igračke” je Tomislav Belović, 7. raz. iz II. OŠ Čakovec, koji je svoj rad “Quadrocopter” izradio u Modelarskoj sekciji Aerokluba Čakovec uz pomoć mentora Leonarda Belovića.

Tomislav Belović

Drugo mjesto među 28 učenika u području “Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina (5. – 8. razred)” osvojio je Aleksandar Žužul, 7. r. iz OŠ Ivanovec, mentor Željko Medved. U tom je području Viktorija Stanko, 8. r. iz OŠ Goričan, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić zauzela jedanaesto mjesto.     

Tomislav je za nagradu dobio sudjelovanje na desetodnevnoj Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti, a Aleksandar u maloj petodnevnoj Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti koje će se održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Aleksandar Žužul

Bruno Horvat učenik 6. razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, mentorica Renata Kerovec, dijeli treće mjesto u području Graditeljstvo, a Lidija Janković učenica petog razreda iz OŠ Sveta Marija, mentorica Nevenka Reif, je u području Maketarstvo i modelarstvo bila peta.

Učenici sedmih razreda natjecali su se u području “Obrada materijala” gdje Mihael Kolarić iz OŠ Hodošan, mentor Kristijan Ovčarić, dijeli osmo mjesto, a Patrik Blažeković iz OŠ Prelog, mentor Milan Zvonar u području “Strojarske konstrukcije” trinaesto mjesto.   

Među osmašima u području “Elektrotehnika”, Luka Meštrić iz OŠ Strahoninec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić zauzeo je peto, a Miho Hren iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, mentorica Renata Kerovec deveto mjesto.

U području “Robotika” David Grabant iz OŠ Prelog, mentor Milan Zvonar, bio je devetnaesti, a u “Elektronici” Fabijan Benc iz OŠ Mursko Središće, mentor Sanjin Tomšić dvadeset prvi.  

U području “Fotografija” Stjepan Petković, učenik 6. razreda iz OŠ Ivanovec i član Fotokino kluba Ivanovec, mentori Željko Medved i Radovan Petković zauzeo je trinaesto mjesto.    

U novom području natjecanja “Orijentacija i komunikacija” za učenike od 5. – 8. razreda, Ena Šardi, 6. r. OŠ Mursko Središće i članica Radiokluba Međimurje, mentori Sanjin Tomšić iz škole, te Jelena Tuksar i Vladimir Vinko iz Radiokluba osvojila je 6. mjesto, a Mirna Rodić, 8. r. iz OŠ Štrigova, mentori Jelena Tuksar i Vladimir Vinko 7. mjesto.

U najzahtjevnijem području natjecanja “Robotsko spašavanje žrtve” Noa Jalšovec iz II.OŠ Čakovec, mentor Gordan Batrtolić osvojio je 6. mjesto.  U ocjenjivačkom povjerenstvu za Robotiku radio je Enes Bektešević iz OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije