Završio KAM: Saznajte tko su naj glumci, predstave, režije i tekstovi

Proglašenjem pobjednika završio je ovogodišnji 19. po redu Festival KAM 2014. koji se u tri dana (petak, subotu i nedjelju) održao u Domu kulture Grada Preloga. Odigrane su 23 predstave, a i žiri sastavu Barbara Rocco, glumica i redateljica i Robert Raponja, redatelj, ujedno i ovogodišnji državni selektor, odabrao je najbolje.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Marko Karloci za ulogu Miške u predstavi “Ljubav i kalamper” u izvođenju KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava. Nominirani su još bili: Benjamin Mihoci za ulogu doktora Drage Kleka u predstavi “I u našem gradu” u izvođenju KU “Seljačka sloga” Prelog, Dražen Kralj za ulogu tetec Iva u predstavi “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” u izvođenju KUD “Općine Donji Kraljevec”, Josip Recek, za ulogu Joške u predstavi “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” u izvođenju KUD “Općine Donji Kraljevec” i Karlo Panić za ulogu Vlade u predstavi “To ti je lajf” u izvođenju KUD “Žiškovec”. 

Za najbolju žensku ulogu nagrada je dodijeljena Luciji Dokleja za ulogu Mire Doklejić u predstavi “To je to” u izvođenju KUD “Kaštel” Pribislavec. Nominirane za tu nagradu su bile: Marija Varošanec za uloge mamice i kolegice Barice u predstavi “Čiščeju je došel kraj” u izvođenju KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”, Mirjana Hržić za ulogu tipkačice Mire u predstavi “I u našem gradu” u izvođenju KU “Seljačka sloga” Prelog, Dragica Cvetko za ulogu tece Jele u predstavi “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” u izvođenju KUD “Općine Donji Kraljevec” i Marija Zadravec za ulogu Marije u predstavi “To ti je lajf” u izvođenju KUD “Žiškovec”.

Za najbolji amaterski dramski tekst nagrađen je Vinko Novak za tekst predstave “Velika tajna” u izvođenju KUD “Sveti Jeronim” Štrigova. U toj kategoriji nominira su još bili: Štefanija Jambrošić i glumci za tekst predstave “Čiščeju je došel kraj” u izvođenju KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”, Kristina Štebih za tekst predstave “Se bu dobro mamika” u izvođenju KD “Štolcer” iz Čakovca, Božidar Glavina za tekst predstave “Nagradna igra” u izvođenju Priločke amaterske scene i Franjo Oreški za tekst predstave “To je to” u izvođenju KUD “Kaštel” iz Pribislavca.

Dejan Buvač primio je nagradu za najbolju režiju predstave “Se bu dobro mamika” u izvođenju KD “Štolcer” iz Čakovca. Za najbolju režiju nominirani su bili i: Anđelka Klemenčić za režiju predstave “Nema kruha bez motike” u izvođenju HKUD “Sveti Martin”, Štefica Kovač za režiju predstave “Ljubav i kalamper” u izvođenju KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava, Ivan Novak za režiju predstave “Velika tajna” u izvođenju KUD “Sveti Jeronim” Štrigova i Sanja Rašan za režiju predstave “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” u izvođenju KUD “Općine Donji Kraljevec”.

Žiri je za najbolju predstavu KAM-a nominirao: predstavu “Čiščeju je došel kraj” autorice Štefanije Jambrošić i glumaca u režiji Štefanije Jambrošić u izvođenju KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”, predstavu “Ljubav i kalamper” autora Stjepana Škvorca u režiji Štefice Kovač u izvođenju KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava, predstavu “I u našem gradu” autora Kalmana Mesarića u adaptaciji teksta Mirjane Hržić i režiji Marije Hranjec u izvođenju KU “Seljačka sloga” Prelog, predstavu “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” autorice i redateljice Sanje Rašan u izvođenju KUD “Općine Donji Kraljevec” i predstava “Se bu dobro mamika” autorice Kristine Štebih u režiji Dejana Buvača i izvođenju KD “Štolcer” iz Čakovca.

Nagrada za najbolju predstavu otišla je u ruke KUD-a Općine Donji Kraljevec za predstavu “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” autorice i redateljice Sanje Rašan.  Ta će predstava predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Slavonskom Brodu. Osim spomenute predstave državni slektor Robert Raponja, kao drugog predstavnika  predložio je predstavu “Se bu dobro mamika” autorice Kristine Štebih u režiji Dejana Buvača i izvođenju KD “Štolcer” iz Čakovca.

Ove godine po prvi puta za državni Festival predložena je i treća predstava “Ljubav i kalamper” autora Stjepana Škvorca u režiji Štefice Kovač u izvođenju KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava. Odluka o broju međimurskih predstava na državnom Festivalu HKA biti će donesena kroz tjedan dana.

Županijski žiri i ove godine dodijelio je i posebna priznanja:

– Za najbolji vizualni identitet u predstavi “Se bu dobro mamika” autorice Kristine Štebih u režiji Dejana Buvača i izvođenju KD “Štolcer” iz Čakovca
– Za promicanje dramske literature ovoga podneblja KU “Seljačka sloga” Prelog za izbor teksta Kalmana Mesarića “I u našem gradu”
– Za kolektivnu igru glumcima predstave “Velika tajna” u izvođenju KUD “Sveti Jeronim” Štrigova
– Za najglasniju i najtemperamentniju glumicu Festivala gospođi Sidoniji Hadžić za ulogu Mare u predstavi “Zakaj žena ne v nedelo obeda skuhala” u izvođenju KUD “Strahoninec”      
– Za najbolju odigranu dječju ulogu Marku Marčecu za ulogu Vladeka u predstavi “Zakaj žena ne v nedelo obeda skuhala” u izvođenju KUD “Strahoninec”
– Za najbolju sporednu mušku ulogu Damiru Mužaniću za ulogu poštara Alojza Hrnjaka u predstavi “I u našem gradu” u izvođenju KU “Seljačka sloga” Prelog
– Za najbolju sporednu žensku ulogu Štefici Kovač za ulogu sosede Vere u predstavi “Ljubav i kalamper” u izvođenju KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava
– Za najhumaniju predstavu “Čiščeju je došel kraj” u izvođenju KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije