Tri bronce za Mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca

Mažoretkinje općine Donji Kraljevec sudjelovale su na 18. Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje se od 4. do 6. travnja održalo u Novoj Gradišci. Tamo su mažoretkinje osvojile dvije ekipne bronce i jedna bronca u duetu s rekvizitima.

Natjecale su se najmlađe u kategoriji Tradicionalni mažoret ples što  je bio njihov prvi odlazak na državno natjecanje. U konkurenciji 14 iskusnijih ekipa ušle su u finale i osvojile brončanu medalju. To je izuzetan uspijeh za ekipu koja trenira godinu dana i od kojih su neke mlađe od 6 godina.

Medaljama su se okitile: Lana Naranđa, Nika Šupljika, Laura Glavak, Lea Kovač, Arijana Strniščak, Lorena Dokleja, Doris Dominić, Nadja Vuk, Sara Jesenović, Rea Sabol, Meleni Cirkvenčić, Amalija Kovač, Eva Grabant, Mia Jurčec, Martina Sokač i Nevia Kolenda.

Ekipa juniorki uspjela se oformiti zadnja dva mjeseca i osvojiti broncu u kategoriji exibition. Brončana medalja je nastavak kontinuiteta njihovog rada, iako je odustalo nekoliko članica zbog kojih nije realiziran odlazak na europsko prvenstvo u Norvešku. Natjecale su se Roberta Kovačić, Dora Štefok, Paula Percač, Ena Cvek, Ana Jančec, Katarina Jančec, Jana Kovač, Gloria Kovač, Stefani Branilović i Iva Fileš.

Natjecala su se i četiri dueta sa rekvizitima. Ana Jančec i Jana Kovač (juniorke) osvojile su brončanu medalju, Lana Naranđa i Nika Šupljika (uzrast najmlađe) osvojile su 4. mjesto, Iva Fileš i Katarina Jančec (kadetkinje) 5. mjesto dok su Stefani Branilović i Vivien Gudlin (kadetkinje) natjecanje su završile na 8. mjestu.

Konkurencija je bila vrlo jaka i u udruzi se ponose njihovim uspjehom. Trenerica i autor koreografija je Tihana Ledenko. Duet Ana Jančec i Jana Kovač plasirao su se na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje se održava u Slavonskom Brodu od 3.do 5. listopada 2014.godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije