Svetomartinske mažoretkinje osvojile drugo mjesto

Nakon višemjesečnih priprema, Svetomartinske mažoretkinje, članice HKUU Sveti Martin, sudjelovale su na 18. prvenstvu Republike Hrvatske u mažoret plesu koje se ove godine održalo u Novoj Gradiški od 4. do 6. travnja.

Na prvenstvu ukupno je sudjelovalo dvadeset šest mažoret timova iz svih krajeva Hrvatske. Svetomartinske mažoretkinje (njih ukupno 30) krenule su uz pratnju nekoliko roditelja, trenerice i voditeljice Stanke Kutnjak te predsjednika HKUU Sveti Martin i vođe puta mr. Dražena Crnčeca, prof. na put kako bi u nekoliko minuta pokazale plesom sav svoj uložen trud i entuzijazam, ali i sposobnosti.

Izniman je rezultat za jednu sredinu poput Svetog Martina na Muri, uopće sudjelovati (većina timova dolazi iz gradskih sredina), a kamoli i osvojiti pokoju medalju. Upravo stoga, rezultat u kategoriji “minime”, osvojeno drugo mjesto, potvrda je kako i iz manjih sredina jest moguć izniman rezultat. Bitno je naglasiti da je rezultat izboren u konkurenciji 14 mjesta i gradova.

Ništa manje vrijedan rezultat nije ostvaren i u ostalim kategorijama. Svi ostvareni rezultati veliki su podstreg za daljni rad. Uz mukotrpan rad i trud svih mažoretkinja, bitno i važno mjesto zauzima i podrška lokalne sredine, prije svega Općine Sveti Martin na Muri, Osnovne škole Sveti Martin na Muri, donatora te roditelja koji sve zdušno prate i konstruktivna su podrška.

Na kraju, ovaj put nije bio samo natjecateljskog karaktera, već je imao veliku odgojnu, edukativnu i zabavnu komponentu kroz stjecanje novih prijateljstava, iskustava te spoznaja, te se može zaključiti kako će stečeno biti od velike koristi u daljnjem sazrijevanju i životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije