Mačkovec: U pripremi jubilarna 20. Smotra tamburaša

Vrijeme je priprema 20. susreta tamburaša koji se još nije dogodio, stoga je teško predvidjeti sve događaje. Napomenimo samo najosnovnije: pripreme su u tijeku, a jubilarna, 20. Smotra tamburaša u Mačkovcu imati će u uvodu svečarski karakter Na svečanoj sjednici uoči smotre zaslužnima će se dodijeliti priznanja za 20-godišnje sudjelovanje, organizaciju, sponzorstvo, pokroviteljstvo…

To će biti skromna nagrada svima koji su se dvadeset godina nesebično zalagali da tamburica, tamburašice i tamburaši postanu istinska tradicija Mačkovca i Međimurja. Često se čovjek intimno zapita – a što to meni treba? Zašto se trudim, čemu sve to? Odgovor je – to je ljubav za nešto što je poput vlastitog djeteta koje je, eto, navršilo već dvadeset godina, kojeg odgajamo, pratimo razvoj, njegujemo, živimo sa njim, radujemo mu se, tugujemo sa njim…

Bilo je u proteklih 20 godine mnogo prekrasnih trenutaka, bilo je nestvarno mnogo novih poznanstava i novih prijateljstava, no bilo je ponekad i otpora, neslaganja i nerazumijevanja onoga što i kako radimo, kako zamišljamo tamburaške susrete. Ipak, i takvi su trenuci “izgurani” u drugi plan, a sve sa željom da svi svirači sa što većim zadovoljstvom i radošću dolaze u Mačkovec.

Vraćajući se u mislima unatrag, moramo se prisjetiti i velikog prijatelja i zaštitnika Smotre, Stjepana Bujana-Stipića čije ime danas s ponosom nosi T.O. iz Čakovca, ali i nekolicine naših članova poput Zvonka Ciglariča, Ivana Culjaka, Ivice Bakoša, Željka Hrženjaka… Ovdje koristimo priliku da izrazimo zahvalu i dugogodišnjem voditelju naših tamburaša Željku Grahovcu.

Svi su oni zajedno sa nama ugradili dio svojih života u ovo što danas s ponosom možemo nazvati – inicijatori i organizatori Županijske smotre tamburaša Međimurja! Poštovani tamburaši i tamburašice – želimo svima vama na našem 20. susretu uspješan nastup, mirnu i sigurnu ruku, a vama, dragi posjetitelji, da i nadalje, svaki puta iznova uživate u posebnostima i čarima tamburice i tamburaške glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije