Položen kamen temeljac nove sportske dvorane u Strahonincu

Polaganjem kamena temeljca započeli su radovi na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec. Prvi dio izgradnje u okviru kojega je u planu izgradnja temelja dvorane vrijedan je oko 600 tisuća kuna, a sufinancirat će ga Općina Strahoninec i Međimurska županija. To je samo početak projekta ukupno vrijednog gotovo 10 milijuna kuna.

Nakon toga trebala bi uslijediti druga faza, odnosno izgradnja kompletne dvorane prilikom čega se očekuje i podrška Vlade republike Hrvatske jer je cjelokupni projekt prijavljeni na natječaj Ministarstva prosvjete znanosti i sporta te bi se prema riječima Jelene Okun ravnateljice OŠ Strahoninec, trebao naći na indikativnoj listi ministarstva, što znači da bi se tim putem trebala osigurati sredstva iz EU fondova.

Jedan od razloga izgradnje ove sportske dvorane je i nedovoljan standard za tristotinjak učenika OŠ u Strahonincu, gdje se nastava tjelesnog odgoja održava u blagovaonici i razredima, što je nedopustivo za 21. stoljeće, kazao je prilikom polaganja temeljnog kamena međimurski župan Matija Posavec. – Od nečega treba krenuti i ovo je dobar put, istaknuo je Posavec.


Prvi kamen temeljac župana Matije Posavca

Cijena prve faze izgradnje je 610.000 kuna, dok se predviđa da cijena cjelokupne investicije iznosi negdje oko 10 milijuna kuna. S obzirom na to da je riječ o velikom iznosu , na pitanje o tomu hoće li se ova sportska dvorana izgraditi u predviđenom roku ili biti poput one u Orehovici, gdje se krenulo s izgradnjom prije više godina, a dvorana je u fazi “stršećih ” stupova, župan Posavec je kazao kako mu je ovo prvi kamen temeljac kao župana Međimurske županije i zapravo svojevrsni izazov da ne bude upamćen po polaganju kamena bez završetka cjelokupnog projekta, tako da će dvorana u Strahonincu sigurno biti završena po planu izgradnje.


Općina Strahoninec sudjeluje u sufinanciranju izgradnje s deset posto ukupne cijene

Da je ovakav sportski objekt već odavno bio potreban Strahonincu kazao je i općinski načelnik Franjo Lehkec istaknuvši da će sportsku dvoranu koristiti ne samo učenici škole već i svi sportski klubovi i udruge s područja općine Strahoninec. Stoga će se i Općina uključiti u sufinanciranje izgradnje, što je zapravo i odluka Općinskog vijeća iz 2012. godine u iznosu od deset posto cijene ukupne investicije.

Na svečanom skupu na kojem su nastupali učenici OŠ Strahoninec bila je prisutna i saborska zastupnica, inače mještanka Strahoninca Nadica Jelaš, ali i zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik skupštine Mladen Novak, kao i predsjednici mjesnih odbora i mnogi lokalni dužnosnici te župnik Branko Sajković koji je ujedno i blagoslovio cjelokupni skup te temelje same dvorane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije