Izrada Turističke strategije za razvoj turizma u donjem Međimurju

U Donjem Vidovcu je održana druga radionica vezano uz izradu Turističke strategije naselja Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec. Ova strategija izrađuje se u okviru IPA programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u sklopu projekta “MURA REGION EGTC”.

Strategiju izrađuje tvrtka Centum percent d.o.o. iz  Zagreba uz pomoć općinskih uprava, udruga i poduzetnika s područja tih triju općina. Republici Hrvatskoj na raspolaganju su značajna sredstva od strane EU, a da bi se ona iskoristila potrebno je napraviti razvojne dokumente koji su temelj za ostvarivanje značajnije potpore razvojnim projektima u turizmu.

Turistička razvojna strategija izrađuje se sa ciljem da bi stanovnici općina imali zajedničku viziju stanja i razvoja turizma za predstojeće financijsko razdoblje 2014-2020.godine. Raspravljalo se o važnosti izrade Strategije za općine kako bi se ciljevi razvoja turizma na području općina Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec uskladili sa ciljevima Republike Hrvatske i Europske unije za buduće sedmogodišnje financijsko razdoblje Europske unije. Radionici se odazvalo tridesetak predstavnika gospodarskog i civilnog sektora.

– Cilj ovih radionica je izrada kvalitetne strategije, koja će detektirati probleme i trasirati put razvoja turizma te na taj način bitno povećati mogućnost dobivanja sredstava iz fondova Europske unije. Međimurje u cjelini i naše tri općine imaju turističkog potencijala i to nam je dobro polazište koje moramo maksimalno iskoristi i unaprijediti turističku ponudu te na temelju izrađene strategije privući što više raspoloživih sredstava u EU fondovima, a to znači u konačnosti povećavati iz godine u godinu broj turista u Međimurju – rekao je za naš portal načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije