U subotu 22. ožujka humanitarna akcija “Dan narcisa”

Mjesec ožujak je posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke! Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti prevencije, no, bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U mjesecu ožujku, članice Kluba “Nova nada” već niz godina provode humanitarnu akciju “Dan narcisa” kojom žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

U gradu Čakovcu će se akcija i ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na Jugu kod Betexa i to od 9 do 12 sati, a pridružit će im se i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju.

U Kotoribi će se tradicionalno prodavati kolači, u Prelogu će se prodavati narcise na tržnici, u Maloj Subotici kod općine, u Palovcu, Štefancu, u Belici kod robne kuće, u Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod općine, u Brezju, u Murskom Središću kod robne kuće, te u Gardinovcu kod Društvenog doma i u Domašincu.

Novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristit će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige pod stručnim vodstvom, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Ovim putem Klub “Nova nada” zahvaljuje svim dobrim ljudima koji im nesebično pomažu na bilo koji način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije