Ovi Međimurci idu na državna natjecanja iz informatike i matematike

Na državnom natjecanju iz informatike INFOKUP 2014., koje se ovaj tjedan od 17. do 20. ožujka održava u Primoštenu, sudjelovat će petorica Međimuraca sa svojim mentorima.

Na državno natjecanje pozvani su učenici koji su se plasirali na temelju bodovnog praga za svaku od kategorija. U kategoriji Algoritmi sudjelovat će i ove godine Martin Josip Kocijan, učenik 6. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec i član udruge MIS Strahoninec, kojeg su za natjecanje pripremali mentori Miljenko Blažeka i Dejan Drabić.

Riječ je o učeniku koji je u istoj kategoriji u zadnje dvije godine već dva puta bio državni prvak, a na nedavnom županijskom natjecanju test je riješio 100 posto. U istoj kategoriji u skupini 2. razreda srednje škole sudjelovat će čak trojica Međimuraca – svi učenici Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, i to Stjepan Požgaj, koji je također županijski test riješio 100 posto, te Borna Bilas i Livio Benčik. I njihov je mentor Miljenko Blažeka.

Na državnoj razini INFOKUP-a sudjelovat će i Luka Habuš, učenik 8. razreda OŠ Donji Kraljevec (mentorica Ana Dovečer), županijski prvak u kategoriji Osnove informatike. Da Informatika za mnoge Međimurce ipak nije lagan predmet svjedoči i to što Međimurska županija ove godine doista nema mnogo predstavnika na državnom natjecanju, dok ih Varaždinska županija ima čak 15.

Martin Josip Kocijan sudjelovat će od 2. do 4. travnja u Šibeniku i na 55. državnom natjecanju iz matematike na koje se plasirao s također maksimalnim brojem bodova (jedini je u Hrvatskoj županijski test riješio 100 posto). Mentorica mu je Jasmina Trupković. Na državno natjecanje iz matematike pozvani su i Filip Vinković, učenik 7. r. OŠ Sveti Martin na Muri (mentorica Anica Karlovčec), te Karla Mesarek, učenica 7. r. OŠ Podturen (mentorica Milena Mikulčić).

Od srednjoškolaca pozvani su u kategoriji A varijante: Lukas Novak iz 1. r. Gimnazije Čakovec (mentorica Štefanija Požgaj), Stjepan Požgaj iz 2. r. Gimnazije Čakovec (mentorica Nina Mikolaj Varga), Andrija Drk iz 4. r. Gimnazije Čakovec (mentorica Tamara Srnec), te u kategoriji B varijante Ines Horvat iz 4. r. Gimnazije Čakovec (mentor Miljenko Blažeka).

Iz Varaždinske županije, zahvaljujući neumornom radu tamošnjeg Centra izvrsnosti, na državno natjecanje iz matematike plasiralo se tri puta više učenika osnovnih i srednjih škola u odnosu na broj pozvanih iz Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije