Vatrogasci na ponos cijeloj Donjoj Dubravi

U nedjelju 16. ožujka u sportskoj školskoj dvorani 126. godišnju skupštinu imali su članovi DVD-a Donja Dubrava. Pozdravne riječi na otvaranju skupa uputio je predsjednik društva Zlatko Ljubek, dok je izvješće o radu podnio tajnik Tihomir Đurnić.

Društvo u svojim redovima okuplja 67 aktivnih članova i više od 40 članova djece i mladeži. Uza sve poslove zbog kojih društvo postoji, lani su organizirali proslavu velikog jubileja – 125 godina osnutka donjodubravskih vatrogasaca. Zapovjednik Vladimir Žinić kazao je kako su prošle godine imali intervencije na četiri požara koji su izbili u obiteljskim kućama, 17 intervencija ispumpavanja vode iz bunara i podruma te su sudjelovali u dvije akcije potrage za nestalim osobama.

Za njih najvažnije natjecanje bilo je ono vatrogasne djece i mladeži koje su organizirali u spomen na njihovog preminulog člana. Na 8. Memorijalu Mario Rusak je sudjelovalo 16 ekipa djece i mladeži. Na županijskom natjecanju djece i mladeži održanom u Turčišću njihova desetina mladež – muški u vrlo jakoj konkurenciji osvojila je treće mjesto što je jedan od najboljih rezultata društva u toj kategoriji.

Posebno mjesto u izvješću našla je javna pokazna vježba koju su organizirali u suradnji s OŠ Donja Dubrava i JVP Čakovec. Pretpostavka je bila da je u zgradi škole (kuhinji) došlo do požara zbog neispravnih električnih instalacija. Analiza je pokazala da je vježba bila uspješna i da su svi sudionici svoj dio zadatka obavili besprijekorno.

Za dugogodišnji rad u društvu zaslužnim članovima uručene su spomenice. Za 30 godina istu je dobio Tihomir Đurnić, za 40 godina rada ista je uručena Miljenku Punčikaru, dok je za 60 godina to priznanje primio Đuro Haramija. Ispred VZMŽ Dragutin Trupković zahvalio je vatrogascima iz Donje Dubrave na trudu i zalaganju u provedbi vatrogasne djelatnosti.

Načelnik općine Dražen Miser tom je prilikom rekao kako su vatrogasci jedna od najaktivnijih i najmasovnijih udruga u mjestu i na ponos su cijeloj Donjoj Dubravi. Prigodnim riječima obratili su se zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj i dopredsjednik VZMŽ te predsjednik VZPO Andreas Lisjak koji je najavio unutar zajednice osnivanje Savjeta vatrogasne mladeži. Na godišnjoj skupštini bili su predstavnici brojnih vatrogasnih društava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije