Centar za kulturu: Na Tribini ČČ predstave “Višnjik” i “Njuške”

Na Tribini ČČ u četvrtak 20. ožujka od 20 sati možete pogledati posljednju dramu Antona Pavloviča Čehova “Višnjik” redatelja Borisa Kobala

Višnjik je posljednja drama Antona Pavloviča Čehova napisana kao komedija, djelomice čak i farsa, duboko u sebi skriva tragične sudbine svojih likova. Nerazmjer ideala i kapitala, iluzija i činjenica te potraga za ljubavi, sjećanjem i zaboravom, Višnjik čine jednom od najuzbudljivijih drama 20. stoljeća.

Osiromašena ruska plemkinja nakon mnogo godina provedenih u inozemstvu, s preostalom obitelji vraća se na svoje imanje. Uz stara prijateljstva i tužne uspomene, ondje zatječe i dugove koje više ne može otplaćivati.

Imanje s čuvenim višnjikom prodaje se na dražbi, a obitelj nema ni novca ni poslovne snalažljivosti za spas svojih posjeda. Rascvali višnjik, promatrajući godine i generacije kako odlaze u nepovrat ovaj put ispraća jednu obitelj i nestaje zajedno s njom….

Tjedan dana kasnije 27. ožujka na Tribini ČČ u 20 sati gostuje Teatar Exit s novom predstavom “Njuške” u kojoj glavne uloge igraju Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš. Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju…

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu: stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala: hrvatski gonič kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije