VUM predstavlja volontiranje u volonterskim kampovima

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, Volonterski ured Međimurja poziva sve zainteresirane na predavanje o međunarodnim volonterskim kampovima.

Međunarodni volonterski kampovi su oblik kratkoročnog volontiranja u zajednici u trajanju od deset dana do četiri tjedna u kojoj sudjeluje grupa od 5 do 20 volontera. Opći ciljevi međunarodnih volonterskih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima.

Također, jedan od ciljeva je i stvaranje kontakata između sudionika iz inozemstva i lokalnog stanovništva, čime se doprinosi boljem razumijevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru. Svaki volonterski kamp ima i konkretan cilj ili zadatak koji se treba ispuniti za vrijeme njegova trajanja, primjerice uređenje škole prije nove školske godine, organiziranje aktivnosti za izbjeglice, rad s djecom i starijima, uređivanje okoliša i sl. Volonterski centar Zagreb već duže od desetljeća svake godine organizira volonterske kampove u Republici Hrvatskoj namijenjene međunarodnim volonterima.

Pritom je uloga VCZ-a regrutirati međunarodne volontere, osigurati i educirati voditelje kampova i facilitirati procjenu potreba i organizaciju posla u zajednici, dok lokalni partneri osiguravaju smještaj i hranu za volontere. Do sad su organizirali kampove u Zaboku, Sisku, Kutini, Karlovcu, Supetru, Petrinji te u mnogim drugim mjestima.

Kako se odlučiti na ovakvo volontiranje, kako naći kamp baš po vašoj mjeri, kako se prijaviti, što vas očekuje i još mnogo toga možete saznati na ovom zanimljivom predavanju. Predavanje će se održati 11. ožujka 2014. u 16 sati u prostorijama udruge Autonomni centar – ACT, na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, prvi kat).

– Velika nam je želja da nam se pridruže oni koji nikada nisu volontirali, jer je ovo idealna prilika da čujete o volontiranju u kampovima iz prve ruke. Pozovite i prijatelje, predavanje je otvoreno za sve! – poručuju iz VU Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije