Razgovor s Halidom Bešlićem: Koncert u Čakovcu bit će extra!

Legenda sevdaha Halid Bešlić u dvorani GOC-a će 15. ožujka održati veliki koncert u Čakovcu. Njegovi veliki hitovi poput pjesama Prvi poljubac, Tešanj, Miljacka ili Malo je malo dana standardni su repertoar svake dobe zabave no ne pruža se često prilika da ove stihove možete zapjevati skupa s velikim Halidom.

Zato koncert u Čakovcu nipošto ne bi valjalo propustiti. Neumorni umjetnik za svoju je publiku u Čakovcu pripremio upravo ono što ona očekuje – provod za pamćenje u znaku opojnog i očaravajućeg bosanskog melosa koji Halid Bešlić već trideset godina toliko nepogrešivo stvara i interpretira uvijek iznova osvajajući novu publiku. Zato je ovo koncert na kojem će uživati sve generacije!

Uoči koncerta u Čakovcu razgovarali smo s Halidom Bešlićem.

eMedjimurje.hr: Bližimo se velikom koncertu koji će se 15.03.2014. održati u Čakovcu. Kako se osjećate uoči tog nastupa?

– Osjećam se dobro zato što publika u Međimurju, ali i cijeloj Hrvatskoj voli moje pjesme i što su koncerti ovdje uvijek bili extra.

eMedjimurje.hr: Poznato je da su vaši koncerti uvijek rasprodani, dupkom puni i da se uvijek traži karta više. Što očekujete od publike u Čakovcu?

– Najvažnije da je dvorana puna, a tad je i inspiracija na nivou. I kada nije puno, pjevam kao da gori sve, ali je ugođaj kompletan i meni i publici pred punom dvoranom.

eMedjimurje.hr: Smije li se znati kojom pjesmom će te otvoriti toliko očekivani koncert u Čakovcu?

– Nemam običaj reći koja pjesma će biti prva nego ću to ostaviti da bude tajna.

eMedjimurje.hr: Uz toliko mnogobrojnih hitova iz vaše kolekcije, kako uspijete odabrati pjesme koje će se naći na repertoaru?

– Otprilike znam koje su to pjesme najpopularnije, ali imam dvije – tri pjesme koje su na ovom području popularne, a npr u Bosni i Hercegovini nisu popularne, poput pjesama Srebrni mjesec i Sunce jedino.


eMedjimurje.hr: Da li možete izdvojiti jednu vašu pjesmu koja vam je posebno draga?

– U meni jesen je!


eMedjimurje.hr: Da li ste ikada posumnjali u neku vašu pjesmu, a da je iz prve naišla na odlične komentare kod vaše publike?

– Događalo mi se da neka pjesma puno bolje prođe kod publike nego što sam očekivao. I obrnuto. Publika se mijenja s godinama i sazrijeva na neki način i drugačija su očekivanja i njih od mene sad i nekad.

eMedjimurje.hr Posljednji album “Romanija” objavljen je prošle godine. Sada nakon nekog vremena, kako ste zadovoljni album?

– Ja mislim da niti jedan album u mojoj karijeri nije imao ovako dobrih pjesama na jednom albumu kao što je ovaj. Ali zato imam puno poteškoća jer su pjesme ujednačene i teško mi je izdvojiti najbolju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije