U Playboyu izašao intervju sa Čakovčankom Ivanom Benko – pin up modelom

U 199. broju hrvatskog izdanja Playboya od veljače 2014. godine, izašao je intervju s Ivanom Benko, 26-godišnjom Čakovčankom sa stalnom zagrebačkom adresom, javnosti poznatijoj i pod svojim alijasom Greta MaCabre.

Strani mediji nazivaju je i Greta O’Hara jer nevjerojatno sliči na glumicu Maureen O’Hari u mlađim danima. Apsolventica je povijesti, a krasi reklame mnogih inozemnih tvrtki, lateks dizajnera, rockabilly i pin-up brendova kao što su popularni Manic Panic, Rumble 59, Glitter Paradise, Whipshh Latex, Rockabilly Rules…

– Zahvaljujući burlesknom i vintage modelingu posjetila sam Oslo i Kopenhagen prošle godine pa se nadam da će biti još sličnih putovanja. Prošle sam godine dobila ponudu da budem zaštitno lice Olympije LeTan, ali eto, taj put u London je zbog obaveza na fakultetu morao pričetkati – kaže Greta za Playboy.

Što se tiče daljnjih planova, planira diplomirati i upisati nešto novo. – Raditi, usavršiti njemački jezik i možda upisati tečaj dizajna interijera. Želja mi je posjetiti Las Vegas i Berlin, u Vegasu se definitivno mislim udavati. Inače, generalno ne planiram mnogo, više djelujem. Želja mi je da učim i stvaram iz dana u dan, putujem i upoznajem strane kulture, ljude, pogledam još mnogo burlesknih nastupa. To oplemenjuje. Voljela bih se odvažiti te i sama zaplesati burlesku, no pomalo se bojim reakcije naše okoline – ispričala je Ivana.

Otkud joj interes za vintage modu i stil života, ispričala je za Playboy.

Foto: Oblak photography

– Obožavam razdoblje mode između dva svjetska rata. Žena je tad bila posebno ženstvena i profinjena, a itekako seksepilna. Već kao dijete obožavala sam filmove starog Hollywooda, slušala Elvisa i swing. jedva čekala da odrastem i obujem cipele na petu, uskočim u ženstvenu pencil suknju i nanesem crveni ruž, da postanem prava žena – kaže Ivana.

Njezini idoli su uglavnom mrtvi. Od hollywoodskih ikona najdraža joj je Marlene Dietrich, koja je kako kaže, u muškom odijelu izgledala seksepilnije od današnjih djevojaka u minjacima. Obožava i njezinu ljubavnicu Edith Piaf i zlatne šansone. Divne su joj i Ava Gardner, Lucille Ball i Rita Hayworth.

Najpoznatija plavuša koju svi uzdižu, Marilyn Monroe, pomalo joj je otužan, čak i groteskni lik koji joj ne zrači pozitivno, no svakako ima njezin respekt. Dita Von Teese joj je najjača modna ikona ikad. Ivana kaže kako ne kopira tuđe stilove, životne priče, već samo uči iz tuđih iskustava.

O svojem stilu kaže. – Ovaj stil itekako privlači žene i muškarce, no mlađa muška generacija nije baš previše oduševljena – odgovara kroz smijeh i kaže kako unatoč tome što voli muškarce, ipak joj je nekako draže kad dobije kompliment od žene.

Za muškarce kaže kako bi definitivno trebali zadržati norme stare škole, lijepe geste i kultura koja se nekad štovala su itekako dobrodošli, ako je od srca. Generalno znate kako kažu: Treba poštivati ženu kao kraljicu, voljeti je kao princezu i voditi s njom ljubav kao s kurvom – objašnjava uz širok smijeh te dodaje kako obožava trojicu muškaraca, Marlon Branda koji joj je ipak najveći playboy te Vincenta Pricea i Orsona Wellesa.

Cijeli intervju te fotografije možete pročitati i pogledati u 199. broju Playboya od veljače 2014. godine.

Foto: Marko Mihin

Najnovije