Skupština Puhačkog orkestra M. Subotica: Želja za nabavkom novih uniformi

U subotu, 8. siječnja, u Domu kulture u Maloj Subotici održana je redovita godišnja skupština Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica. Skupštinu je vodio Ivan Novak, a radno predsjedništvo su sačinjavali: Šimunić Stjepan, Kranjčec Josip i Matija Pintarić koji je ujedno bio i zapisničar skupštine.

Nakon što se gostima i udrugama obratio predsjednik orkestra Marko Trstenjak s planovima za ovu godinu i s osvrtom na prošlu godinu, voditelj orkestra profesor Davor Požgaj prisutnima se obratio riječima o nastupima tijekom čitave godine. Svake se godine sviraju budnice u svim naseljima općine Mala Subotica, prati se tradicionalni “Sobočki fašjek”, odrađuje se Županijska smotra orkestara Međimurske županije i limene glazbe, koja je ovaj put bila održana u Domašincu, nastup za Dane općine Mala Subotica, u Svetoj Mariji za potrebe DVD-a Sveta Marija i na kraju godine božićno-novogodišnji koncert koji je bio spojen s proslavom obilježavanja 15. godišnjice rada i djelovanja. Puhački orkestar je bio pozvan i u inozemstvo, odnosno u Sloveniju mjesto Starše.

Financijski izvještaj podnijela je Mirjana Lajtman blagajnica orkestra. Nadzorni obor: Ivan Horvat, Stiven Sirotić i Matija Pintarić potvrđuju kako nije bilo nikakvih nepravilnosti u radu društva. Izvještaj o stanju inventurne komisije podnosi Franjo Mesarić – Frenki.

Plan rada za 2014. godinu je veoma ambiciozan i iziskuje mnogo financijskih sredstava. Naime, pored nabavke novih uniformi za sve članove orkestra, tu je još i nabava nota, popravak oštećenih instrumenata, članarina i nabava novih instrumenata.

S nekoliko prigodnih riječi prisutnima se obratio i načelnik općine Vladimir Domjanić, s naglaskom da će se pokušati nabaviti i namaknuti financijska sredstva za nove uniforme i za potrebe puhačkog orkestra. Spomenuo je da je i iznos veoma velik ali da će pokušati sve to ostvariti – jer danas je teško zamisliti neki događaj ili manifestaciju u općini Mala Subotica bez puhačkog orkestra.

Predsjednik DVD Mala Subotica Mladen Jelenić poklonio je monografiju “120. godina vatrogastva u Maloj Subotici” Puhačkom orkestru.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije