Predavanje “šaptačice psima” u Čakovcu 13. veljače

Sklonište za napuštene životinje Prijatelji Čakovec, uz podršku Čakovečke gradske knjižnice, poziva sve ljubitelje životinja, udomitelje i vlasnike kućnih ljubimaca koji žele bolje razumijeti svoje ljubimce, na besplatno predavanje na temu “Kako nastaju problemi u ponašanju kućnih ljubimaca” koje će se održati u četvrtak 13. veljače u 18 sati u prostorima Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec.

Osim što šapuće psima, savjetnica za ponašanje životinja iz Zagreba dr. sc. Irena Petak, dipl.ing.biologije, šapuće i mačkama, papigama, zečevima, tvorovima i drugim životinjama koje žive s nama i oko nas. Vjerojatno je svaki vlasnik kućnog ljubimca barem jednom naišao na problematično ponašanje svog ljubimca, a dr.sc. Irena Petak, stručnjakinje za ponašanje kućnih ljubimaca, u svome će jednosatnom predavanju objasniti kako nastaju takvi problemi i ono najvažnije – kako im pristupiti na pravi način.

Njeni savjeti pomoći će vam da na vrijeme reagirate, preventivno djelujete i kako da bolje razumijete ponašanje i eventulane probleme kod vaših ljubimaca poput pasa, mačaka, kunića, tvorova i papiga. Nakon besplatnog predavanja slijedit će ugodan razgovor s predavačicom u kojem ćete joj moći postavljati pitanja i potražiti pomoć za problematično ponašanje svog kućnog ljubimca.

– Što su problemi u ponašanju kućnih ljubimaca?
– Koji su im uzroci?
– Normalno ponašanje kućnih ljubimaca: psi, mačke, kunići, tvorovi, papige
– Učenje i odgoj
– Patologija ponašanja
– Najčešći problemi u ponašanju
– Kako spriječiti nastanak problema u ponašanju
– “Prva pomoć” kod problema u ponašanju

Uz zanimljivo predavanje, za posjetitelje koji su voljni donacijom pomoći napuštenim životinjama koje su utočište pronašle u Skloništu Prijatelji, organiziraju i prigodnu tombolu.

Dr. sc. Irena Petak, dipl. ing. biol. bavi se ponašanjem i dobrobiti životinja 19 godina. Svoju ljubav prema životinjama pretvorila je u struku za vrijeme studija biologije, a o ponašanju i dobrobiti životinja educirala se u inozemstvu: u Austriji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Estoniji, Velikoj Britaniji, Češkoj i Nizozemskoj te doktorirala na području biomedicine i zdravstva, veterinarske medicine.

Na Sveučilištu u Edinburgu Irena Petak je magistrirala primijenjenu etologiju i dobrobit životinja. Posebno se bavila komunikacijom pasa i njihovim kognitivnim sposobnostima te odnosom sa čovjekom. U svome radu sa životinjama koristi se isključivo metodama koje se zasnivaju na znanstveno utemeljenim metodama učenja, bez fizičke prisile životinje i uz sudjelovanje obitelji u kojoj kućni ljubimac živi. 

Uz to, predsjednica je Udruge za zaštitu i dobrobit životinja AWPA  (Udruge za dobrobit i zaštitu životinja). Pomaže udrugama za zaštitu životinja, održava predavanja, edukacije, piše znanstvene radove i stručne članke, sudjeluje u radio i televizijskim emisijama, nekoliko puta smo je mogli gledati i u emisijima Na rubu znasnosti i Kućni ljubimci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije