U Čakovcu održana humanitarna akcija “Ljubav pokreće svijet”

Humanitarnom akcijom “Ljubav pokreće svijet” udruga Umijeće življenja i ove je godine prikupila vrijednu donaciju za SOS Dječje selo Lekenik koje se brine o djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

U čak šest hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Vukovaru, Čakovcu, Makarskoj i Osijeku, u plemenitoj akciji koja je trajala od 6. do 21. prosinca, volonteri udruge prodali su više od pet tisuća blagdanskih čestitki. Na taj su način članovi udruge pomogli djeci bez roditelja i pravog doma da osjete duh Božića u  blagdansko vrijeme.

U pet hrvatskih gradova prodavale su se čestitke dječjeg sela, dok su u Čakovcu čestitke ručno izradili učenici škole OŠ “V. Nazor” u Pribislavcu, učenici 4. razreda OŠ Donji Kraljevec, učenici iz učeničke zadruge Učeničkog doma Varaždin te volonteri udruge Umijeće življenja. Donacije prikupljene prodajom tih čestitki namjenjene su štićenicima obiteljskog doma Bogar iz Banfija, u kojem je smješteno desetak djece bez adekvatne roditeljske skrbi.

Osim toga, volonteri iz Čakovca sakupili su različite vrste igračaka, slikovnica i knjiga, kupili slatkiše i grickalice novcima doniranim od  članova Udruge, napravili 105 božičnih paketa i u suradnji sa Zavodom za socijalnu skrb, podijelili djeci slabijeg imovinskog statusa. Tom prilikom članovi Udruge iz Varaždina, Nataša i Neven Pilipović nadahnuto su izveli duhovitu lutkarsku predstavu i oduševili klince.

Udruga Umijeće življenja zahvaljuje se svim građanima koji su svojoj dobrotom osigurali sretne blagdane i podržali rad SOS Dječeg sela Hrvatska.  Obiteljski dom za djecu Bogar iz sveg srca zahvaljuje svim članovima Udruge Umijeće življenja, posebno podružnici Čakovec i svima koji su sudjelovali u toj humanoj gesti na neizmjernoj dobroti, nesebičnosti i podršci rada njihovog doma. SOS dječje selo Hrvatska također zahvaljuje svim volonterima koji su sudjelovali u akciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije