Darko Punčikar novi je predsjednik NK Fljojsar iz Donje Dubrave

U subotu 8. veljače u kavani Opera na trećoj izbornoj skupštini okupili su se članovi Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave. Umjesto Dražena Misera koji je dužnost predsjednika uspješno obavljao osam godina, na skupu je za novog predsjednika izabran dugogodišnji član Darko Punčikar.

Za dopredsjednika je imenovan Miroslav Duhović, tajnica je Sonja Ivančić, a blagajnu je preuzeo Mario Horvat. Izabran je i Upravni odbor koji po novome broji 13 članova. Miser se osvrnuo na rad Fljojsara u protekloj godini. Spomenuo je organizaciju pete Smotre dravskih plovila koja je održana 1. svibnja, plovidbu do Ferdinadovca, sudjelovanje na natjecanjima Lov na labuđe pero u Prelogu i Lov na zlatarski prsten u Donjem Vidovcu i organizaciju petog Ekipnog natjecanja u veslanju dravskim čamcima koje je na kanalu HE Dubrava održano 25. kolovoza.

Posebnost tog natjecanja je što su po prvi puta organizirali natjecanje u ženskoj kategoriji gdje su nastupile 4 ekipe. Fljojsari u svojim redovima okupljaju 80-tak članova, a posebno su ponosni što su njihov rad i aktivnosti prepoznale i žene, njih 15, i uključile se u rad kluba. Miser se zahvalio svima na dobroj dugogodišnjoj suradnji, a Darko Punčikar na ukazanom povjerenju.

Punčikar je najavio da će se spomenute manifestacije održati i ove godine, a jedan od prioriteta je zatvaranje njihovog doma na rijeci Dravi. Planiraju spust do Vukovara koji lani zbog visokog vodostaja nije održan te plovidbe i raftinge po Muri i Dravi. Na skupštini su bili predstavnici srodnih klubova iz Donjeg Vidovca (Vidovski zalatari) i Preloga (Labud) koji su izrazili zadovoljstvo dobrom međusobnom suradnjom i predstavnici donjodubravskih udruga.

U ime Općine Donja Dubrava novoizabranom predsjedništvu čestitao je zamjenik načelnika Drago Mikulan. – Zadovoljni smo radom kluba. Vi ste popularizirali rekreaciju na Dravi i na taj ste način postali promotori tog bisera Međimurja. Mi u Općini vodimo brigu o udrugama čemu u prilog ide da smo ove godine za 20 udruga, društava i klubova u proračunu osigurali 170 tisuća kuna – rekao je Mikulan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije