Četrdeset i jedan novi stipendist Općine Nedelišće

U općinskoj vijećnici u Nedelišću u petak 31. siječnja upriličeno je potpisivanje ugovora za četrdeset i jednog novog stipendista koji će primati stipendije od Općine Nedelišće. Uz općinskog načelnika Darka Daniu potpisivanju ugovora bili su nazočni i njegova zamjenica Ivanka Novak te potpredsjednica Općinskog vijeća Darinka Pergar.

Pozdravljajući okupljene studente i njihove roditelje, načelnik Dania istaknuo je kako Općina Nedelišće izdvajanjem sredstava za stipendije nastavlja s ulaganjem u obrazovanje jer je to ulaganje u budućnost. Naglasio je kako je u odnosu na prošlu godinu broj općinskih studenata povećan za njih deset. Svim novim stipendistima zaželio je uspješan studij, a po završetku brzi pronalazak posla u struci.

Pozvao ih je da pokušaju naći posao na području općine Nedelišće gdje posluju mnogi, i to svjetski poznati, gospodarski subjekti. Podsjetio je kako su u općini trenutačno deficitarna zanimanja elektrotehnika, strojarstvo, farmacija, rehabilitacija i logopedija. Općina Nedelišće do akademske godine 2013./2014. ima aktivne ugovorne obaveze za 37 stipendista. Kada se tome pribroji 41 novi stipendist, Općina Nedelišće stipendira ukupno 78 studenta.

Od novih studenata 32-oje ih je u preddiplomskom ostvarilo pravo na stipendiju prema uspjehu, sedmero u diplomskom prema uspjehu, a dvoje studenata ostvarila su pravo na osnovu socijalno-imovinskog statusa.

Iz općinskog proračuna za nove će se stipendiste ove godine izdvojiti 193.000 kuna, za postojeće studente 171.000 kuna, odnosno ukupno 364.000 kuna. Mjesečni iznos stipendija za studij u Čakovcu i Varaždinu iznosi 300 kuna, za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj 500 kuna, a za studij u inozemstvu 600 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije