Prijenos mise iz Donje Dubrave radilo 35 ljudi sa šest vozila

Hrvatska televizija u nedjelju 26. siječnja na drugom programu od 11 sati uživo je prenosila misno slavlje iz župne crkve Svete Margarete u Donjoj Dubravi. Na misi su uz brojne vjernike bili i članovi DVD-a, Seljačke sloge i Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava.

Za orguljama je bio Dominik Kanižaj iz Svete Marije, a Marija Hunjadi je vodila zbor. Misu je predvodio župnik vlč. Mirko Pilaj, a koncelebrirao je prečasni Blaž Horvat, rektor varaždinske katedrale, koji ove godine slavi 50 godina misništva.

Na direktnom prijenosu radile su 33 osobe u Donjoj Dubravi i još dvije u Zagrebu (tumač za gluhonijeme i njezin snimatelj). HTV-ova ekipa je u Donju Dubravu stigla s tri reportažna kola i tri transportna vozila. Prijenos je rađen sa 6 kamera.

Prema njihovim riječima trenutna ukupna vrijednost opreme koja je bila angažirani na realizaciji prijenosa je 15 milijuna kuna. Kako se njihovi tehničari u subotu, zbog snijega, nisu uspjeli probiti do odašiljača na Ivančici, za prijenos su u zadnji čas zakupili švicarski satelit. Cijena zakupa satelitske trase je 7 eura minuta, ako se rezervira 10 dana ranije. Kakoje zbog snijega za nedjeljni prijenos rezervirana dan ranije cijena je 30 posto veća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije