U Goričanu održan prvi sastanak u sklopu projekta Europa za građane

U sklopu programa Europa za građane, 14. siječnja u multimedijalnoj dvorani općine Goričan održan je projektni sastanak. Projekt Europa za građane prvi je EU projekt koji općina Goričan ostvaruje direktno preko Brisela, a ne iz programa prekogranične suradnje.

Na sastanku u Goričanu potpisan je sporazum između partnera u rasporedu aktivnosti i financijskoj raspodjeli 72.000 eura, koliko iznosi proračun ovog projekta. Potpise na sporazum stavili su uz načelnika općine Goričan, za partnera iz Srbije –  grad Rumu, predstavnica gradonačelnika Bojana Batalo, iz Slovenije za grad Lendavu zamjenik župana Stanislav Gjerkeš, iz Mađarske za mjesto Sumarton načelnik Martin Capari te za LAG Mura-Drava, predsjednik Mario Moharić.

Projekt je financiran u stopostotnom iznosu od Europske unije i traje dvije godine, do 30. prosinca 2015. godine. Opći cilj projekta je podupirati sudjelovanje civilnog sektora na lokalnoj i EU razini u aktivnostima organizacija civilnog društva s fokusom na unaprjeđivanje kvalitete života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije