Donjomeđimurski vatrogasci odredili datume godišnjih skupština

Na početku svake kalendarske godine definiraju se aktivnosti Vatrogasne zajednice područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija. Na sastanku koji je održan u petak 10. siječnja u prostorijama DVD-a Donji Mihaljevec, dogovoreno je da se godišnje bodovanje rada DVD-a održi u nedjelju 26. siječnja. Početak će biti u Donjoj Dubravi, a završetak u Donjem Vidovcu.

Definirani su termini održavanja godišnjih skupština DVD-a iz spomenute zajednice. Prvi će svoj skup imati 8. veljače vatrogasci Svete Marije, tjedan dana poslije takav skup će biti u Kotoribi, a 22. veljače u Donjem Vidovcu. Vatrogaci Donjeg Mihaljevca sastat će se u subotu 1. ožujka, dok će vatrogasci Donje Dubrave svoj skup imati u nedjelju 16. ožujka. I u ovoj će se godini prići školovanju vatrogasnih kadrova za zvanja vatrogasac i vatrogasac I. klase. Za to usavršavanje interes je pokazalo njih 50 koji će nova vatrogasna znanja tijekom ožujka stjecati u Vatrogasnom domu u Svetoj Mariji čije će društvo biti domaćin edukacije.

Na sastanku kojeg je vodio predsjednik spomenute zajednice Andreas Lisjak bilo je razgovora kako unutar zajednice raspodijeliti sredstva iz premije osiguranja s kojima raspolaže VZ-a Međimurske županije. S ovog područja za ta sredstva kandidirana su dva programa. DVD-o Kotoriba je zainteresirano za dio novčanih sredstava potrebnih za kupnju novog kombi vozila, a DVD-o Sveta Marija za odore i čizme.

U godišnjem programu donjomeđimurski vatrogasci zacrtali su tradicionalno obilježavanje Dana vatrogasaca tradicionalnim mimohodom vatrogasnih vozila. Organizirat će se vatrogasna natjecanja u kategoriji mladeži i seniora te pokazne vježbe. Novina će biti i ta što će na razini zajednice biti organiziran susret djece te vatrogasnih veterana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije