Gradsko ruglo: Hrpetina smeća uz Trnavu na čakovečkom Jugu

Putem naše rubrike Pitanja i odgovori primili smo upit (komentar) čitateljice vezano na smeće koje predstavlja ruglo na čakovečkom Jugu kod pružnog prijelaza iza elektre ispod mostića. Njezin tekst možete pročitati u nastavku, kao i odgovor koji smo dobili iz GKP Čakom.

“Već duže vrijeme se u Čakovcu na Jugu kod pružnog prijelaza iza elektre ispod mostića, nalazi hrpa (hrpetina) smeća koje nitko ne čisti. To smeće se gomila svakim danom, ima tu svega: kutija od pizze, boca, cigla, odjeće i da dalje ne nabrajam. Postali smo gradska sramota, jer kad prođete prugu i na samom ulazu u drugi dio grada Čakovca naletite na hrpetinu smeća duž cijele Trnave. Sramota za jedan takav grad.

Želimo biti među najboljima u regiji? Pa kako kad smo puni smeća. Kao da se taj dio grada ne ubraja pod Čakovec. Zašto imamo Gradsko Komunalno poduzeće, i plaćamo im ako ne rade svoj posao, ili rade samo po centru kao da van centra grada nitko ne odlazi. Tu se svakodnevno šeću ljudi sa psima, s djecom, i što se ima za vidjeti?! Gradska sramota. Zašto djelatnici Čakoma ne čiste taj dio grada? U čijem je on vlasništvu?

Nekoliko puta smo mi očistili ali uvijek bi se natrag to smeće nakupilo. Sramota je što to smeće rade djeca koja nemaju kućnog odgoja pa bacaju sve okolo svoje otpatke. ( Isto tako zna se tko baca robu koju dobije a ne odgovara im). Imali smo kantu ali su huligani i nju oštetili, bio je znak pružni prijelaz i to je nekome smetalo. Živimo u 21. stoljeću a ponašamo se kao u 17. Kao da smo u Teksasu. Razmislite kakve moralne vrijednosti usađujete svojoj djeci, i ako se tako nastavi gdje će oni živjeti za desetak godina ako bude grad zatrpan smećem.”

Odgovor na ovu problematiku poslala nam je direktorica GKP Čakom Snježana Tkalčec Avirović, mag.iur.:

“GKP Čakom d.o.o. dnevo čisti lokaciju na Jugu kod pružnog prijelaza iza elektre. Istu razinu usluge imaju i drugi dijelovi grada u kojima nema istaknutog problema. Kvalitetu čišćenja provjeravaju službe interne kontrole GKP Čakom d.o.o. i komunalni redari Grada Čakovca. Na predmetnoj lokaciji na žalost problem je duže vrijeme prepoznat i on se ponavlja kontinuirano.

Čitateljica je i sama primijetila da odgovornost za takvu situaciju pored GKP Čakom d.o.o. snose i nesavjesni građani (djeca, Romi i ostali neodgovorni sugrađani) koji svojim nepropisnim postupanjem odbacuju otpad u okoliš, a na samo desetak metara imaju postavljenu košaru za otpatke. GKP Čakom d.o.o. će nastaviti s povećanom pažnjom regulirati problem na predmetnoj lokaciji, no i ovom prilikom apelira na građane da ne odbacuju otpad u okoliš, odnosno upozoravaju i prijavljuju one koji to čine.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije