U Donjoj Dubravi otvorena nova izložba crteža, slika i predmeta

Zaštitarsko-ekološka udruga “Senjar” (ZeuS) u prostoru kafića San Marino u Donjoj Dubravi organizira izložbe zadnjih 10 godina. Počelo je sa otiscima linoreza, pa se nastavilo fotografijom, pa slikama i crtežima, te na kraju i sa izložbama predmeta.

Članica ZeuS-a, Kristina Pongrac, ovaj je put priliku za izlaganje ponudila Petru Podvezancu i Dijani Črepinko, paru umjetnika iz Ludbrega, te dubravskom samoukom umjetniku Branku Lisjaku. U nedjelju 29. prosinca je otvorena izložba njihovih radova naslovljena “Ideja”. Izložene su Lisjakove skulpture životinja od drva i crteži Dijane i Petra rađene u tehnikama akvarela, akrila, ulja i suhog pastela.

Umjesto duže govorancije, kao uvod u raspoloženje za ogled izložbe, pripremljen je kratak recital pjesmi Djevojčici mjesto igračke Antuna Gustava Matoša i pjesme Povratak Dobriše Cesarića. Pjesme je uz pratnju gitare kazivao dugogodišnji pjesnik i recitator Alojz Grginić. Nakon službenog dijela gosti su uz piće, kolače i grickalice, bili pozvani na slobodno razgledavanje i komentiranje izloženog.

Izložba će ostati otvorena najmanje tri mjeseca pa  iz ZeuSa pozivaju sve znatiželjnike i ljubitelje umjetnosti da zavire u prostor popularne picerije i bace oko na izložene radove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije