Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec pomagalo tijekom prosinca

Povodom nadolazećih blagdana Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec razveselilo je djecu koja su boravila na Dječjem odjelu Županijska bolnice Čakovec.

U projektu Bolnica Bezbolnica kratku predstavu izveli su učenici četvrtih razreda iz I. OŠ Čakovec pod vodstvom učiteljica Draženke Blažeka i Marije Toplek. Nakon predstave učenici su malenim bolesnicima podijelili prigodne poklone koje je pripremilo GDCK Čakovec, a Dječjem odjelu pelene.

Već tradicionalno GDCK Čakovec daruje djecu udruge Gluhih i nagluhih osoba Međimurske županije. Tako je ove godine darivalo njih šesnaestero. Osim njima,uz kratki program klauna Kreše i djeda Mraza, prigodne poklone podijeli su djeci iz Udruge za autizam “Pogled” iz Nedelišća.

Za socijalno ugrožene osobe iz Međimurske županije podijeli smo 620 paketa. Od djelatnika Croatia osiguranje iz Čakovca dobili smo 20 paketa koje smo podijelili potrebitima.

Dva dobrovoljna darivatelja krvi, Stjepan Vuk iz Čakovca i Dražen Korent iz Šenkovca, koji su 2011. i 2012. godine krv darivali 100 i više puta, bili su na prijemu kod predsjednika RH Ive Josipovića, koji im je uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

Povodom 135 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60 godina darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i 20 godina međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec podjelilo je dugogodišnjim aktivistima i volonterima zahvalnice za njihov nesebičan rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije