Dan kratkometražnog filma istovremeno u 23 hrvatska grada

Nakon velikih projekata poput Noći kazališta, koji su iz Hrvatske krenuli u svijet, iz Francuske u našu zemlju dolazi podjednako zanimljiva manifestacija koja se već održava u 12 zemalja.

Manifestacija “Najkraći dan” (Le jour le plus Court) pokrenuta je 2011. godine, a na dan zimskog solsticija filmskim maratonima promovira kratkometražno stvaralaštvo. Kako je sutra, 21. prosinca najkraći dan ove godine, od jutra do ponoći u čak 25 nezavisnih kina u 23 hrvatska grada održat će se prvi maraton kratkometražnih filmova, u kojem su podjednako zastupljeni svi žanrovi te filmovi za različite uzraste.

Program je zaista izvrstan, a ulaz je na sve projekcije besplatan pa savjetujemo da ga ne propustite. Maraton se održava u novoopremljenim, digitaliziranim kinima u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Gospiću, Koprivnici, Kutini, Novskoj, Osijeku, Pakracu, Pazinu, Poreču, Prelogu, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sinju, Sisku, Splitu (kino Central, kinoteka Zlatna vrata), Velikoj Gorici, Vodicama, Zaboku i Zagrebu (kino Europa, kino Tuškanac).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije