Priče koje raduju: Štrigovska policija za blagdane obradovala dvoje djece

Policijski službenici veoma su često zbog prirode svog posla u prilici iskazati solidarnost, humanost i požrtvovnost, a služenje građanima jedan je od najvažnijih postulatapolicijskog posla. 

Postoje međutim mnogi primjeri kada policijski službenici i izvan svog posla iskazuju dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost sa svojim građanima. Jedan od takvih hvale vrijednih primjera solidarnosti je akcija zaposlenika Policijske postaje Štrigova koji su ovih dana, već petu godinu za redom povodom božičinih i novogodišnjih blagdana organizirali humanitarnu akciju sakupljanja novčanih priloga za one kojima je to najpotrebnije u kojoj je ove godine sakupljen novčani iznos od 2.000,00 kuna.

Svake godine sakupljeni novac darovan je djeci kojoj je to najpotrebnije, a ovaj puta, na preporuku Općine Štrigova sa po 1.000,00 kuna darivano je dvoje djece s područja te općine. Novac im je  u srijedu 18. prosinca 2013. godine u prostorijama Policijske postaje Štrigova, uručio načelnik policijske postaje Nenad Risek, zajedno sa kontakt policajkom Marijom Nemec i načelnikom Općine Štrigova Stanislavom Rebernikom.

Dječji osmijeh i zahvalnost pokazali su da je akcija ispunila svoju svrhu i ovoj djeci bar malo uljepšala božićne i novogodišnje blagdane. Načelnik općine, zadivljen humanom gestom, a osobito time što zaposlenici Policijske postaje Štrigova svoju humanost na ovakav način iskazuju već petu godinu zaredom,  također se zahvalio na donaciji i pokazanoj brizi za građane ovoga kraja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije