Novi vozni red: Donje Međimurje ostaje bez ijednog vlaka za Zagreb?

Korisnik željezničkih usluga na relaciji Kotoriba – Čakovec i Kotoriba – Zagreb javio se u našu redakciju i požalio vezano na usluge HŽ-a, novi vozni red i odnos prema putnicima.

Napominje da je u ponedjeljak 16. prosinca ostao šokiran izgledom novog voznog reda. Navodi kako je isti donijet “skrivečki” i nigdje nije javno predstavljen kako bi i putnici na vrijeme mogli pokrenuti peticije i borbu za nečim što bi jedno javno poduzeće trebalo samo prepoznati.

– Znam da je kriza, te da i vi imate problema sa financijama, no ipak mijenjati nešto što je na ovoj pruzi bilo od pamtivijeka i što smatram nema uzroke zbog financijske nerentabilnosti, je čisti poraz zdravog razuma i logike. Jeste li svjesni da cijelo donje Međimurje nema jedan vlak za Zagreb?

Vlakovi sa milijun presjedanja i drndanja više od 4 sata za 100 kilometara uopće nisu ni opcija za nekog tko ima familiju, poslovne obaveze i manjak slobodnog vremena, da ne budem neugodan i kažem za nekog tko nije dovoljno “lud” ili druga vrsta da nije zaljubljenik u prastaru željeznicu… – piše ogorčeni putnik. 

Nadalje, ističe kako je tog dana u Zagreb trebao doći u 7.50 sati vlakom iz Kotoribe koji kreće oko u 4.30. Međutim, stigao je u 8.30 sati jer su već u samom startu u Kotoribi kasnili 20-tak minuta. Dodatni šok bio mu je što je u Varaždinu presjedao.

– I sada ja zbog vas ispadam neozbiljan poslovnim partnerima, da ne kažem da se sramotim i što me sram što nemam novce za osobno vozilo… i na taj način dodatno ispadam neozbiljan, pa sav moj trud oko širenja posla mogu reći gubi smisao i cijenu, pa ću vas zbog toga i dalje morati “magaditi” – žali se. No, i to nije sve.

Ranije je došao na kolodvor u Kotoribi kada tamo nema nigdje nikoga. Pita se čemu se čekaonica grije kada je ne možete koristiti, a koju su otvorili neposredno prije polaska vlaka pa se putnici vani smrzavaju. 

– Ne tražim čuda, nikakav povratak novaca, ali ako se čekaonica ne može otvoriti barem nešto ranije, čemu trošite naš novac na njeno zagrijavanje, bojanje, osvjetljenje…Ako je već tako poklonite je meni, super će mi doći za poslovni prostor i bar ću imati besplatno grijanje na trošak države, a bit će mjesta i za pokojeg avanturistu za putovanje vlakom – završio je putnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije