Vrijedne ruke vezilja KUU Zvon iz Male Subotice

U sklopu Udruge Zvon iz Male Subotice djeluje skupina “Vezilje” koje se okupljaju jednom tjedno u župnoj  dvorani i izrađuju ručne radove te međimurske poklon pakete za potrebe same Udruge.

Vezilje broje deset aktivnih članica: Đurđica Jančec, koja je ujedno i voditeljica skupine, Ruža Dodlek, Daška Sabol, Marijana Hadeljan, Tatjana Vugrinec, Katarina Janković, Gordana Kovačić, Marija Krčmar, Jelica Kovačić i Silvija Lacković. Ova godina bila je ispunjena raznim aktivnostima i izložbi njihovih radova.

Tako su se vezilje okušale i u izradi cvijeća od čarapa. Napravile su prigodnu prodajnu izložbu radova povodom Uskrsa. Izložba se održavala kod crkve, a pridružili su se i OŠ Tomaša Goričanca, Dječji vrtić Potočnica te Udruga djece s posebnim potrebama. Za Udrugu žena oboljele od raka dojke izradile su nekoliko prikladnih broševa.

S Općinom Mala Subotica  odazvale su se pozivu iz Slovenije i predstavile svoje radove početkom lipnja u mjestu Marijeta. Kroz ljetne praznike sve članice su vrijedno radile i pripremale radove za jesen. Osmog rujna održavali su se Dramski susreti u Maloj Subotici gdje su napravile izložbu radova i priredile modnu reviju s gostima iz Kelemena, Nedelišća i Sračinca čije radove su nosile članice Udruge Zvon.

Udruga već tradicionalno obilježava svečanost Dana zahvale za plodove zemlje gdje se radovi prezentiraju mještanima Općine i Župe i gostima koje kao Udruga ugošćuju. Od 11. do 20. listopada članovi KUU Zvon bili su u Francuskoj gdje su sudjelovali svojim programom na Danima Hrvatske kulture pa su Vezilje svoje radove pokazale i u svim mjestima gdje se održavao kulturni program.

Svi su bili oduševljeni radovima i znatiželjni kako se izrađuju. Domaćini su smotre Dječjeg folklornog stvaralaštva pa vjerno spremaju radove i za tu manifestaciju koja se održava dva dana. Odazvale su se pozivu Udruge žena iz Kelemena na završnu godišnju priredbu i druženje.

Za sam kraj godine u iščekivanju su Božićnog sajma u organizaciji Općine Mala Subotica gdje se izlažu najljepši i prigodni radovi njihovih ruku. Treba spomenuti da izrađuju  i poklon torbe za potrebe Općine Mala Subotica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije