Don Ivan Grubišić zahtijeva crkveni porez za vjernike

Saborski zastupnik i umirovljeni svećenik don Ivan Grubišić pokreće raspravu o reviziji ugovora Republike Hrvatske i Vatikana. Na konferenciji za novinare najavio je, u svezi s tim, i inicijativu za uvođenje crkvenog poreza za građane koje se deklariraju kao vjernici te za povratak vjeronauka iz škola u crkve. Ukoliko do revizije ne dođe najavio je i pokretanje referenduma na tu temu.

– U članku 19 ugovora između Hrvatske i Svete Stolice piše da će obje ugovorne strane započeti pregovore ako se bitne promijene određene prilike. U Hrvatskoj su se prilike promijenile, imamo 360 tisuća nezaposlenih, više od 50 milijardi eura duga i ogroman broj umirovljenika – rekao je Grubišić.

– Meni je žao što se ovo shvaća kao da je to moj revanš crkvi zbog sankcija koje imam. Ni govora! Ja sam svećenik, ja sam vjernik i ja se borim, i na ovaj način, za dobro crkve u narodu, da ona stvarno bude moralna vertikala – poručio je don Ivan Grubišić.

Crkva je izgubila mlade, čim prime sakramente oni se više u nju ne vraćaju, a održavanje vjeronauka isključivo u crkvenim prostorima to bi moglo promijeniti, rekao je don Ivan Grubišić koji je najavio i mogućnost kandidiranja za EU parlament iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije