Grad Prelog 6. prosinca svečano će obilježiti Dan grada

Na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca Grad Prelog obilježava svoje dane.  Na taj dan 1264. godine  prvi put je u nekom pisanom dokumentu spomenuto ime Prelog i to u povelji bana Rolanda od Ratolda o presudi oko posjeda Trnava.

Svečano obilježavanje Dana grada započinje u 9,45 sati polaganjem vijenca na centralni križ na groblju u Prelogu. U 10 sati bit će otvorenje ulica matije Gupca i Dravska, dok je za sat kasnije najavljeno otvorenje državne ceste Prelog – Cirkovljan uz stavljanje u funkciju nove javne rasvjete.

Za 11,30 sati predviđeno je otvorenje prostora Udruge umirovljenika Prelog. Program se nastavlja u 16,30 sati potpisivanjem Povelje o prijateljstvu između dva grada Preloga i Puconcia. U župnoj crkvi od 17 sati započinje misno slavlje nakon čega će se položiti vijenci na Spomen ploču priločkih veterana. Svečana sjednica u preloškom Domu kulture započinje u 18 sati.

Na sjednici će biti riječi i realiziranim projektima i planovima za daljnji razvitak Preloga. Isto tako na sjednici će biti uručena javna gradska priznanja. Nagradu za životno djelo primit će Alojzije Šestan, Grb Grada Preloga dobit će Renata Kutnjak-Kiš, Dragutin Glavina ml. i dr. Antun Mikec, a Plaketu Grada Preloga Antun Kalšan, DVD Oporovec, Udruga Prijatelji sv. Roka Draškovec, Modelarija Blažeka i Branko Martinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije