Finalist nagrade Kiklop Kristian Novak i Črna mati zemla u KIČ Prelog

Doktora znanosti, profesora kroatistike i germanistike iz Vrhovljana Kristiana Novaka (34) posljednjih se tjedana u književnim krugovima doživljava kao novu spisateljsku zvijezdu. Kritika mu je osobito naklona povodom objave novog romana Črna mati zemla, kvalificirajući autora kompetentnim pripovjedačem, a roman kompleksnim iz više razloga – od onih jezičnih do činjenice da isprepliće tri radnje.

Roman Črna mati zemla potaknuo je književnu javnost da potraži i Obješene, Novakov prvijenac iz 2005. godine. Godišnja nagrada Kiklop dodjeljuje se u 11 kategorija, za najbolja djela objavljena od 1. rujna 2012. do 30. rujna 2013. O pobjednicima odlučuju članovi Društva hrvatskih književnika, članovi Hrvatskog društva pisaca, članovi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, članovi Hrvatskoga knjižničarskog društva, članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, članovi Hrvatskog P.E.N. centra, profesori hrvatskih visokih učilišta, direktori i urednici nakladničkih kuća registriranih u Republici Hrvatskoj, novinari u kulturi i književni kritičari.

Roman Črna mati zemla je ušao u finalni izbor za prozno djelo a s njim su još u konkurenciji: Belladona (Daša Drndić), Božanska dječica (Tatjana Gromača) i Nahrani me (Roman Simić Bodrožić). Objava dobitnika i svečana dodjela održat će se 15. prosinca u Svetim Srcima u Puli.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga vam sa zadovoljstvom predstavlja književnu tribinu s Kristianom Novakom 3. prosinca 2013. u 18:30 sati u multimedijskoj dvorani Kulturnog centra na adresi Glavna 33, Prelog. Uoči proglašenja nagrađenih Kiklopovaca, dođite i družite se s autorom koji je uzdrmao Hrvatsku književnu scenu i za čiju se knjigu list rezervacija u našoj knjižnici proteže na preko 30 imena.

Više o autoru i njegovim djelima možete vidjeti na autorovoj službenoj web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije