Kamo na Martinje?

I ove godine tradicionalno se obilježava stari narodni običaj simboličkog provođenja mošta u mlado vino, odnosno krštenje mošta u vino. Za naše čitatelje izdvojit ćemo neke lokacije na koje se možete zaputiti sami, sa partnerom ili dobrim društom.

Štrigova, Nedelišće, Čakovec, Mala Subotica, Mihovljan, Sveta Marija ili Štrigova. Vi birate!

Planinarsko društvo Bundek u subotu 9. studenog organizira prvo planinarsko Martinje u Međimurju. Kreće se iz centra Štrigove s početkom u 9 sati s parkirališta preko puta Restorana “Stridon”. Više klikom ovdje.

Najveća manifestacija krštenja mošta priređuje se u subotu na Mesapu pod nazivom “Martinje u Nedelišću” u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, a koja započinje od 10 sati. Točno u 12 sati je krštenje mošta priređeno od strane udruge Vinoljub. Više klikom ovdje.

Pridružite se i proslavite Martinje u Restoranu Pilka u Čakovcu ove subote s početkom od 20 sati! Cijena menija uz ponoćno jelo gratis iznosi 85 kuna po osobi. Info i rezervacije na broj 040/395-899 ili 091/364-3635. Više klikom ovdje.

Za svega 85 kuna očekuje vas bogata martinjska večera ove subote u Restoranu Fortuna u Maloj Subotici. Meštar ceremonije krštenja mošta bit će poznati Đura z Međimurja, a za štimung, ples i pjesmu bit će zadužen glazbeni sastav Fortuna. Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 631 144. Više klikom ovdje.

Udruga mladih Mihovljan i ove godine organizira feštu za Martinje. Uz živu muziku, jelo i piće očekuju vas bogate tombole raznih kafića diljem Međimurja, fest fooda, pizzerija… Fešta u Društvenom domu u Mihovljanu ove subote 9. studenog započinje u 19 sati. Svi ljubitelji dobrog vina i još bolje zabave su dobrodošli! Više klikom ovdje.

KUD “Ivan Mustač – Kantor” iz Svete Marije poziva sve one koji se znaju veseliti i dobro zabaviti da u subotu 9. studenog dođu na Martinjsku priredbu koja će se održati u Domu kulture u Svetoj Mariji s početkom u 19:30 sati. Više klikom ovdje.

U ponedjeljak Podrumarstvo i vinogradarstvo Cmrečnjak ima organizirano krštenje mošta u 17 sati u njihovoj kušaoni. Degustacija vina je besplatna, dok se hrana plaća. Za rezervacije možete nazvati na 040/830-103 ili na broj 098/295-206.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije