Najavljen 11. Međimurski festival zabavne glazbe

Ove će godine MEF – Međimurski festival zabavne glazbe, 11. po redu, biti održan u nedjelju, 24. studenoga, s početkom u 20 sati u čakovečkom Centru za kulturu.

Na današnjoj konferencija za novinare Organizacijskog odbora MEF-a novinare su o tijeku priprema i događanjima oko MEF-a informirali predsjednica Organizacijskog odbora MEF-a, zamjenica župana Sandra Herman, umjetnički direktori  Josip Turk i Davor DominićRobert Guterman te izvršni direktor Međimurskog festivala zabavne glazbe Rajko Dobošić.

“Moram reći da se gospodarska kriza odrazila na organizaciju samog MEF-a, što se tiče donacija i sudjelovanja gospodarstvenika i svih ostalih kojih su se prijašnjih godina puno više i bolje na jedan adekvatan način uključivali u manifestaciju kao što je ova. Unatoč svim tim poteškoćama došli smo do realizacije ovogodišnjeg festivala.

Festival se do sad već profilirao kao festival međimurske zabavne glazbe, ono što nam je intencija i želja mene osobno kao predsjednice Organizacijskog odbora MEF-a i kao dožupanice Međimurske županije da se taj festival u idućim godinama poveže sa ostalim turističkim ponudama Međimurske županije i da daje doprinos promociji Međimurske županije i ne samo u kulturnom i zabavnom djelu već i turističkom.” – istaknula je na početku konferencije Sandra Herman.

“Malo je festivala u Hrvatskoj koji opstaju kao Međimurskog festivala zabavne glazbe. Naime gledajući splitski festival, požeški i zagrebački zapravo nema festivala zabavne glazbe u Hrvatskoj. Dobar je pokazatelj da smo ovdje na sjeveru Hrvatske stvorili kontinentalni festival, kojeg povezujemo s kontinentalnim turizmom i to nam je i želja još od prvog dana organiziranja ovog festivala. U svemu tome nam treba i šira društvena zajednica,  zahvaljujući strukturi koja je sada na vlasti uspjeli smo i u ovoj krizi osigurati izvore financiranja ovogodišnjega festivala.

Organizacija festivala iziskuje puno vremena i pažnje, kad bi sad sveli u neke radne sate naš rad za organizaciju MEF-a traje aktivnih pet mjeseci. U osnovi svojim postojanjem MEF se nametnuo  kao brand na ovim prostorima, ali postao prepoznatljiv i van granica zemlje dajući svoj obol mnogobrojnim kulturno-zabavnim događajima kontinentalne Hrvatske. MEF je proteklih 10 godina iznjedrio mnoga imena domaće i inozemne glazbene scene, na svoju jedanaestu godinu vraća se u dvoranu Centra za kulturu u Čakovcu.”- izvršni direktor Međimurskog festivala zabavne glazbe Rajko Dobošić.

Struka festivala ove godine imala je dosada najveći broj prijava skladbi ikada i nimalo lak zadatak odbira 22 izvođača koji će nastupiti 24. studenog u dvorani Centra za kulturu. Josip Turk i Davor Dominić selektori festivala posebno naglašavaju veliki interes međimurskih autora, pjevača i bendova i njihovu sve veću zastupljenost koja ove godine neće proći nezapaženo. Kao i nekoliko godina unatrag, sve pjesme bit će izvođene uživo uz pratnju već etabliranog festivalskog orkestra pod ravnanjem Damira Rodigera.

Uz dvoje Splićana Igora Brešana i Doru Bačić, te Slovensku pjevačicu koja je nastupila na njihovoj “Dori” Anitu Kralj, festival ugošćuje i poznata imena domaće zabavne glazbe Juricu Pađena & Aerodrom, Zdravka Škendera, Marinu Tomašević, Mladena Burnaća, Borisa Babarovića, poznatu glumicu i pjevačicu Milu Elegović, Nanu Pršu, Nenada Kumrića Čarlija itd. Domaće međimurske snage predvoditi će dosadašnji pobjednici MEF-a Igor Baksa iz Kom3dije i Mirko Švenda Žiga pa grupa Globus, Vladimir Košir Tonka, Josip Sanjković Mitrica, Angello, Jerko Fabić, Supermarket, Jutarnja zvijezda te duo iz Donje Dubrave i Šibenika Martina&Marko.

Od jučer su u prodaji ulaznice od 50 kuna, pobrinite se na vrijeme za svoje ulaznice kupnjom ili rezervacijom na blagajni Centra za kulturu Čakovec telefon 040 311 488.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije