Donjomeđimurski vrtići dobivaju zajedničkog logopeda

Na inicijativu ravnateljice Dječjeg vrtića Klinčec Donja Dubrava Dubravke Horvat pokrenuta je ideja da se za donjomeđimurske vrtiće pokuša osigurati logoped jer sve više djece u tom kraju ima problema s govorom.

Da ne ostane samo na inicijativi, u Donjem Vidovcu je održan zajednički sastanak načelnika općina Kotoriba (Ljubomir Grgec), Donja Dubrava (Dražen Miser), Sveta Marija (Đurđica Slamek) i Donji Vidovec (Josip Grivec), gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka i zamjenice međimurskog župana Sandre Herman.

Ravnateljica Horvat pojasnila im je zašto vrtićima treba logoped. – Sve više djece ima problema s govorom. Mnogi roditelji na govorne vježbe s djecom odlaze u druge sredine što im predstavlja veliki trošak. Jedan zajednički logoped za ovih pet vrtića bio bi veliki korak i velika pomoć roditeljima – istaknula je Horvat.

S ovom idejom složili su se svi prisutni te je dogovoreno da se krene u raspisivanje natječaja za logopeda koji bi trebao početi s radom od 1. siječnja 2014. godine. Njegov rad bi sufinancirali Međimurska županija i  spomenute općine i grad, a načelno je dogovoreno da bi logoped radio svaki dan u drugom vrtiću što će ovisiti o potrebama pojedine predškolske ustanove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije